Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás karaj

Spárgás karaj
Spárgás karaj
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi Nők Lapjából vettem a receptet, de alaposan módosítottam rajta. Pl. én fokhagymát és több fűszert tettem hozzá, és elhagytam a vegetát. Amikor a zöldségesnél meglátom a zöld spárgát, mindig ez a recept jut eszembe.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Olaj helyett kókuszzsírral is lehet készíteni. Étkezési keményítő helyett lehet rizslisztet vagy sima lisztet is használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész karajból szeleteket vágunk, vagy már eredetileg is karajszeleteket veszünk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy pici liszttel behintjük.
  2. A karajszeleteket a forró zsiradékba tesszük, és oldalanként 2-3 percig elősütjük.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk (ne túl vékonyra). A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Ugyanígy a zöldhagymás is. A spárgát megmossuk, fás alsó szárát levágjuk, eldobjuk, a maradék részt pedig 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megmaradó zsiradékba tesszük a sárgarépát, a hagymákat és a spárgát. Hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet, és 5 percig pároljuk fedő alatt.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeveréses). Lereszeljük a sajtot. Az étkezési keményítőt összekeverjük a tejszínnel.
  6. A zöldségekből kiveszünk 6-8 spárgafejet, és félretesszük. A serpenyőben lévő zöldségekhez tesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal (vagy provanszi fűszerkeverékkel) ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és 2-3 percig összeforraljuk.
  7. Egy tálat kiolajozunk, majd beletesszük a zöldséges keverék felét. Erre tesszük a karajszeleteket, majd beterítjük a maradék zöldséges keverékkel. Megszórjuk a reszelt sajttal, és fedő nélkül 25-30 percig sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a félretett spárgával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 051
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

404
sertés rövidkaraj 1 kg
zöldspárga 1 csomag
sárgarépa 4 közepes db
póréhagyma 1 db
zöldhagyma 4 közepes db
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 1 csapott ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
sajt 15 dkg
rozmaring 2 teáskanál
víz 1 dl