adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 db zellerlevél
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 közepes db tv-paprika
-
3 db paradicsom
-
1.5 kg pulykafelsőcomb
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek tejföl
-
4 ek mustár
A körethez
-
25 dkg rizs
-
1 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
760
Kalória
56.4g
Fehérje
68g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
454.8g
Víz
185.4g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
59 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
250g pulykafelsőcomb360 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
7g mustár4 kcal
A körethez
-
42g rizs149 kcal
-
12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
200g zeller72 kcal
-
300g fehérrépa191 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
1500g pulykafelsőcomb2160 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g mustár24 kcal
A körethez
-
250g rizs895 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
-
9 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.1g zeller2 kcal
-
7.7g fehérrépa5 kcal
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
7.7g tv-paprika1 kcal
-
7.7g paradicsom1 kcal
-
38.6g pulykafelsőcomb56 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
1g mustár1 kcal
A körethez
-
6.4g rizs23 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1338.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 68 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 454.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2122 micro
-
β-karotin 5424 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.4 g
Zsír
-
Összesen 171.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8032.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 481 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 3826 mg
-
Nátrium 2075 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrát
-
Összesen 408.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 51 mg
Víz
-
Összesen 2728.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3354 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 378 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 595 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1170 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 12733 micro
-
β-karotin 32541 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 7723 micro
-
Lut-zea 3457 micro
Összesen
4564
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 328 micro
-
β-karotin 838 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 199 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
118
kcal
Elkészítés
A mustáros-zöldséges pulykacombfiléhez
- Fazékba beletesszük az olajat, rá a felkockázott hagymákat, sót és lefedjük.
- Addig pároljuk közepes lángon, amíg puha nem lesz a hagyma ,akkor belerakjuk a hús, azzal jól átforgatjuk, pirítjuk.
- Hozzáadjuk a babért, a zöldségféléket, a borsot, vegetát, felöntjük vízzel, amíg el nem lepi, majd jöhet a kétféle zöldség zöldje.
- Közepes lángon fedő alatt főzzük, kb. 50-60 percig. Kóstoljuk, utána ízesítünk, és ha puha behabarjuk
- A habaráshotz egy kis tálba lisztet teszünk, rá egy csipet só, kevés vízet és jól elkeverjük.Hozzáadjuk a tejfelt és a mustárt, ezzel is jól elkeverjük.
- Kiszedjük a paprikát zöldségzöldeket, paradicsomot.
- Sűrű szitán beleöntjük a tejfeles-mustáros keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk
- A rizst olajos, vegetás vízben, jénaiban pároljuk meg, a sütőben, kb. 45-50 percig, majd kikapcsoljuk és bent hagyjuk még 10 percet, kiperegni.
- Együtt tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 35 p
- Főzés ideje: 50 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
Szeretjük a pulykahúst. Nagyon nehéz kifogni mostanában a kifilézett pulykacombot. Most sikerült, és nem kifejezetten vadast, hanem mustáros-zöldséges behabart filét készítettem belőle. Mi nagyon szeretjük, bármelyik körettel tálalva.