r
Nosalty Logó

Pulykamell Budapest-módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Büszkeszósz
Pulykamell Budapest-módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 632 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 2529 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A raguhoz

Összesen 141 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 632 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    226.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4437.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8292 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1655 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8239 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 2529 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket előző nap sós, fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Először a ragut készítjük el: a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A hagymát lereszeljük, kevés olajon megpirítjuk.
  4. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A csirkemájat feldaraboljuk, és a félkész gombapörkölthöz adjuk. Megszórjuk majorannával.
  6. A borsót külön edényben, pici sóval és cukorral ízesített vízben, 6-8 perc alatt puhára főzzük.
  7. A borsót a kész raguhoz adjuk, összeforraljuk.
  8. A húsról leszűrjük és leitatjuk a tejet.
  9. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  10. A húst a raguval tálaljuk, köretnek rizst vagy korongkrumplit adunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36463
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykamell Budapest-módra
Büszkeszósz 29 recept

A híres bélszín-étel egyszerűsített változata.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Nem ebédeltem ma, most meg csorog a nyálam...

Törölt felhasználó

Megcsináltam, alapvet?en fokhagyma íze lett... Hol rontottam ??????????????????????

Büszkeszósz

Talán sok volt a fokhagyma, én egy gerezdet szoktam a hús közé szeletelni, és annyi tejet, amennyi jól ellepi. valóban nem szabad túlságosan kiérezni bel?le.

Törölt felhasználó

Nekem ízlett úgyis, hogy a fokhagymás ízt lehetett érezni a húson sütés után. Igaz, nem nyomott el mindent. Egyébként a recept nagyon finom. Nem tartott sokáig a végeredmény.

Hozzávalók

A húshoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.