r
Nosalty Logó

Spagetti Myazs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spagetti Myazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22232 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11396.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    482 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    5419 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8030 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    111161 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 3830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4726 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban a felaprított vöröshagymát és egy gerezd foghagymát elkezdünk dinsztelni egy kis olívaolajon, majd rárakjuk a borssal fűszerezett darálthúst és megsütjük (hogy kivilágosodjon a hús).
  2. Közben egy másik edényben az apró kockára vágott répát és zellert kezdjük dinsztelni egy kis olajon, hozzáadjuk a babérlevelet és a maradék zúzott foghagymát.
  3. Ha kész a dinsztelés, akkor hozzáadjuk az előkészített paradicsomot. (Előkészítés módját lásd a storyban.) Várunk az első forrásig, majd hozzáadjuk a fűszereket (ne spóroljunk a bazsalikommal és oregánóval). Így rotyogtatjuk, míg egy kicsit be nem sűrűsödik, és a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ezután ráöntjük a húsra, és együtt főzzük kb 10 percig. A babérlevelet vegyük ki a végén.
  5. Sós-olajos vízben megfőzzük a tésztát (én 2 markolásnyit szoktam 4-5 adaghoz). Lereszeljük a sajtot, majd jóízűen elfogyasztjuk. :) Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4576
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Saját fejlesztés. :) A legegyszerűbb spagetti alaprecept. Csináltam már mufflonból is, igazán ízletes volt az is. A nagyi kertjében termett koktélparadicsomot a nyáron előfőztem, de nem paradicsomlé lett belőle, hanem meghagytam a héját és darabokat is. Most kiolvasztottam, kb 7-8 dl lett. Botmixerrel átnyomkodtam kicsit. Ha éppen szezonja van, akkor persze a friss a legjobb. Azért szeretem a saját magam által elrakott paradicsomot használni, mivel a nagyi kerjtében tuti, hogy nem éri direkt semmilyen vegyszer, tehát biztos forrásból származik. Illatos, ízes, napérlelte, én csak "napízűnek" hívom a házi paradicsomot. Még egy jópár hónapos fagyasztás után is finomabb, gyanítom a tápértéke is nagyobb, mint amit télen a boltban lehet venni. Persze, abból is elkészíthető: 6-8 rendes méretű paradicsom kell hozzá, de az ízélmény nem lesz olyan.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

kedves Myazs! Én nem dinsztelem külön a zöldséget, hozzáteszem a húshoz az utolsó 10-15 perceben a paradicsommal együtt és nagy lángon mehet! szerintem még jobb így ( kevesebb mosogatás és a zöldség nincs túl f?zve... Ha megdinszteled és utána összef?zöd 10 percig akkor az már dupla f?zés..... további jó kísérletezést!

Törölt felhasználó

Köszi az észrevételt Málna, de Mi így szeretjük :)

Törölt felhasználó

Szuper recept! Épp most készítettem el és eddig ez a kedvenc bolognaink (már többet kipróbáltam)! Én csak marhahúsból f?ztem, legközelebb kipróbálom a kevert sertés-marha verziót. Köszönöm, hogy közkinccsé tetted!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek