r
Nosalty Logó

Csőben sült tejszínes bolognai torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Csőben sült tejszínes bolognai torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 2665 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Összesen 146 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9351 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5784.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1064 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2755 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    37403 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 2665 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Elkészítés

A paradicsomos mártáshoz

  1. A paradicsomok héját kereszt alakban bevágjuk, fél percre forró vízbe dobjuk, majd meghámozzuk őket.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
  3. Egy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg aranyszínű lesz.
  4. Ekkor meghintjük a liszttel, kicsit lepirítjuk (ettől kicsit sűrűbb lesz a mártás), majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket (ha sikerül frissel dolgoznunk, akkor nem túl finomra aprítva használjuk), a csipet cukrot, jól átforgatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Közepes lángon 10-15 perc alatt összefőzzük.
  5. Míg a mártás készül, a tésztát sóval és kevés olajjal ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy kerek jénait vagy tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, sózzuk, majd a tejszínnel kissé összehabarjuk.
  9. A tésztát és a mártást összekeverjük, a jénaiba halmozzuk, majd elegyengetjük.
  10. Ráöntjük a tejszínes keveréket, majd előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc elteltével megszórjuk reszelt sajttal, amit rágrillezünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11206
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó kis tésztaebédre gondoltam, de nem akartam megint a "hagyományos" spagettivel előrukkolni. Megéri még ráfordítani azt a pár pillanatot pluszban -feláldozni pár tojást és egy kis tejszínt-, no és persze a sütés idejét. A tejszíntől krémes, a sajttól ropogós...:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A paradicsomos mártáshoz

A tejszínes öntethez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.