r
Nosalty Logó

Spagetti Myazs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spagetti Myazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22232 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11396.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    482 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    5419 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8030 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    111161 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 3830 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4726 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban a felaprított vöröshagymát és egy gerezd foghagymát elkezdünk dinsztelni egy kis olívaolajon, majd rárakjuk a borssal fűszerezett darálthúst és megsütjük (hogy kivilágosodjon a hús).
  2. Közben egy másik edényben az apró kockára vágott répát és zellert kezdjük dinsztelni egy kis olajon, hozzáadjuk a babérlevelet és a maradék zúzott foghagymát.
  3. Ha kész a dinsztelés, akkor hozzáadjuk az előkészített paradicsomot. (Előkészítés módját lásd a storyban.) Várunk az első forrásig, majd hozzáadjuk a fűszereket (ne spóroljunk a bazsalikommal és oregánóval). Így rotyogtatjuk, míg egy kicsit be nem sűrűsödik, és a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ezután ráöntjük a húsra, és együtt főzzük kb 10 percig. A babérlevelet vegyük ki a végén.
  5. Sós-olajos vízben megfőzzük a tésztát (én 2 markolásnyit szoktam 4-5 adaghoz). Lereszeljük a sajtot, majd jóízűen elfogyasztjuk. :) Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4872
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját fejlesztés. :) A legegyszerűbb spagetti alaprecept. Csináltam már mufflonból is, igazán ízletes volt az is. A nagyi kertjében termett koktélparadicsomot a nyáron előfőztem, de nem paradicsomlé lett belőle, hanem meghagytam a héját és darabokat is. Most kiolvasztottam, kb 7-8 dl lett. Botmixerrel átnyomkodtam kicsit. Ha éppen szezonja van, akkor persze a friss a legjobb. Azért szeretem a saját magam által elrakott paradicsomot használni, mivel a nagyi kerjtében tuti, hogy nem éri direkt semmilyen vegyszer, tehát biztos forrásból származik. Illatos, ízes, napérlelte, én csak "napízűnek" hívom a házi paradicsomot. Még egy jópár hónapos fagyasztás után is finomabb, gyanítom a tápértéke is nagyobb, mint amit télen a boltban lehet venni. Persze, abból is elkészíthető: 6-8 rendes méretű paradicsom kell hozzá, de az ízélmény nem lesz olyan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek