r
Nosalty Logó

Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel

Gizi
Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

564
Kalória
23.3g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
105.2g
Víz
271.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10747.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    7332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2148 micro
Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Sós piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre. A tojássárgájához adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, a tejet, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojássárgás keverékhez, majd keverjük simára. Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  3. Egy kb. 35x33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tojáskrém

  1. A főtt tojásokat és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és keverjük krémesre (annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, hogy jó krémes legyen).

Sonkakrém

  1. A sonkát és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen (a maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges).

Bevonó krém

  1. Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma részre. Az egyik piskótalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a tojáskrémmel.
  2. Ezután helyezzünk rá szintén egy piskótalapot, majd a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután kenjük rá a sonkakrémet, majd tegyük rá a maradék piskótalapot, és szintén nyomkodjuk le tenyérrel.
  3. A bevonó krémhez a tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk pár órát állni, hogy jól lecsöpögjön (így jó sűrű, krémes lesz).
  4. Ezután a mascarponéhoz adjuk hozzá a sűrű tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük jó krémesre. A megtöltött piskótát ezután vonjuk be a krémmel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p

További receptek

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...