r
Nosalty Logó

Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10747.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    7332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2148 micro
Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Elkészítés

Sós piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre. A tojássárgájához adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, a tejet, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojássárgás keverékhez, majd keverjük simára. Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  3. Egy kb. 35x33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tojáskrém

  1. A főtt tojásokat és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és keverjük krémesre (annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, hogy jó krémes legyen).

Sonkakrém

  1. A sonkát és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen (a maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges).

Bevonó krém

  1. Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma részre. Az egyik piskótalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a tojáskrémmel.
  2. Ezután helyezzünk rá szintén egy piskótalapot, majd a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután kenjük rá a sonkakrémet, majd tegyük rá a maradék piskótalapot, és szintén nyomkodjuk le tenyérrel.
  3. A bevonó krémhez a tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk pár órát állni, hogy jól lecsöpögjön (így jó sűrű, krémes lesz).
  4. Ezután a mascarponéhoz adjuk hozzá a sűrű tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük jó krémesre. A megtöltött piskótát ezután vonjuk be a krémmel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 311
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 10.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek