Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótabomba 2.

Piskótabomba 2.
Piskótabomba 2.
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, sütő nélkül készíthető édesség. Egyetlen hátránya, hogy azonnal nem fogyasztható. Mi is alig tudtuk kivárni
a puhuláshoz szükséges pihenési időt.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és a kakaóval, majd hozzákeverünk 2 ek rumot.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és elvegyítjük a vajas krémmel.
  3. A kávéba keverjük a maradék 3 ek rumot.
  4. Egy mélyebb üvegtál aljára terítjük a krém 1/5 részét, erre rakosgatjuk a piskóta 1/4 részét, amit előzőleg a rumos kávéba mártunk. A rétegezést még háromszor megismételjük. Felülre krém kerüljön.
  5. A piskótabombát egy napra a hűtőbe tesszük.
  6. A tejszínt a porcukorral a habszifonban elkészítjük, ha nincs habszifonunk, csak közvetlen tálalás előtt verjük fel.
  7. A piskótabombát tálalás előtt vonjuk be tejszínhabbal.

  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 236
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-kakaós réteges babapiskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

704
babapiskóta 24 db
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
rum 50 ml
feketekávé 2 dl
habtejszín 3 dl
porcukor 2 teáskanál