Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szamócás piskóta vaníliakrémmel

Szamócás piskóta vaníliakrémmel
Szamócás piskóta vaníliakrémmel
78 perc / előkészület: 60 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodás vajas piskóta receptet találtam itt, ezért összeházasítottam az apró és édes szamócákkal. A szamócát jobban kedvelem az epernél, sokkal zamatosabb gyümölcs. Az eredmény mutatós, és könnyű édesség lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas piskótát megsütjük, isteni recept! Ha kihűlt, óvatosan kettévágjuk.
  2. A pudingot elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Pár szem szamócát félreteszünk díszítésül, a többit lecsumázzuk, megmossuk és félbevágjuk.
  4. A kihűlt pudingban elkeverjük a narancslikőrt, és a felét rásimítjuk a tortalapra.
  5. Megrakjuk a felezett eperrel, jöhet a felső tortalap, amit megkenünk a maradék illatos pudinggal.
  6. A tetejét alaposan megmosott és lecsepegtetett szamócaszemekkel díszítjük.
  7. Azonnal fogyasztható!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas piskóta vaníliapudinggal, pudingos-szamócás piskóta, vaníliapudingos-szamócás vajas piskóta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

255
piskótalap 30 dkg
szamóca 50 dkg
cointreau 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl