Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaloncukros-gyümölcsös piskóta

Szaloncukros-gyümölcsös piskóta
Szaloncukros-gyümölcsös piskóta
57 perc / előkészület: 15 perc főzés: 7 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazat megvallva, mi karácsonykor mindig jó sok szaloncukrot veszünk. Mert minden ízből egy kicsit, így a végén elég sok lesz, és alig eszünk belőle! Hát , hogy ne romoljon meg, jó lesz sütialapanyagnak!!! Az legalább mindig elfogy nagyon hamar!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Hozzáadjuk a konzerv gyümölcsöt és a tortadarát.
  5. Egy tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk. A masszát beleöntjük, és megsütjük (tűpróba!).
  6. A szaloncukrokat kis darabokra vágjuk, majd egy lábasba tesszük.
  7. Hozzáadjuk a vajat, és elkezdjük olvasztani. Közben hozzáadjuk a tejet, és ha már kissé folyós, akkor a kakaóport is.
  8. Ha elkészült a máz, akkor a piskótánk tetejét megkenjük, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen rajta a máz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, piskóta szaloncukros mázzal, csokimázas gyümölcsös piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1519
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
1 csipet
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
trópusi gyümölcskonzerv 40 dkg
színes cukorka 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
csokoládé 20 dkg
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 1 ek