r
Nosalty Logó

Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 400 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 183 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 400 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 3198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előre megsütünk egy sima 6 tojásos piskótát, amit megfelezve, alja és a teteje lesz a sütinknek.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel, csomómenetesre keverjük és felrakjuk főzni.
  3. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kézi mixerrel felverjük, félretesszük és készítünk 10-15 dkg cukorrból és annyi vízzből, hogy épp ne lepje el, cukorszirupot, úgy, hogy felfőzzük gyöngyözésig.
  5. Majd fogjuk a már felvert tojásfehérjehabot, és újból a mixerrel folyamatos keverés közben, lassan hozzáfolyatjuk a cukorsziorupot.
  6. Mivel még forró a szirup, növekedni fog a térfogata. Aztán a cukros fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájás pudinghoz. Közben elkészítjük a kávét és beleöntjük az Amarettót. A babapiskótákat belemártogatjuk, félretesszük, és a maradék likőrös-kávét a krémhez keverjük.
  7. Az előre megsütött piskóta egyik felét egy tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis Amarettóval (az íze kedvéért), rásimítjuk a krém egyharmadát és a beáztatott babapiskótával hosszában megrakjuk, hogy majd ha szeleteljük, szépen mutasson benne.
  8. Ezt beborítjuk a krém második harmadával, majd befedjük a piskótánk másik felével, és a tetejére kenem a maradék krémet kenjük. Megszórjuk átszitált kakaóval, és szeletelésig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16046
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti az édeset, kivétel a gyerekek, mert alkoholt tartalmaz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családi költségvetés nem mindíg engedi meg a méregdrága mascarpone megvásárlását. A lényeg: Amaretto! Bár ez sem egy olcsó mulatság, de csak egyszer kell megvenni és akár egy, vagy több évig is elég. A tiramisut rummal készíteni merényletnek tartom, az Amarettó likőr adja meg az eredeti ízét! Sütést nem igényel, csak a piskóta alap, de kész piskótatésztával is  össze lehet állítani, csak az nem olyan mint a házi.

Hozzászólások

jucimama6666

Nagyon ínycsiklandó!Biztosan kipróbálom!Lehet,hogy nagy butaságot kérdezek,de amarettó aromát lehet kapni?Gratulálok a recepthez!Receptkönyvbe mentve!

Törölt felhasználó

Köszönöm jucimama! Bevallom, amaretto aromáról még nem hallottam. Tulajdonképpen az Amaretto, mandulalik?r és mandulaaromát lehet kapni, de azzal sem lesz az igazi, mert csak mandula íze lesz. Máshogy még soha nem csináltam, de egyszer sima vanília pudingba raktam mandula aromát és hát "csak" mandula íze lett, ami nem hasonlított a tiramisura. Egyszer megéri beruházni és ha 1-2 havonta esetleg csinálsz ilyen finomságot sokáig nem kell venni. Majd írd meg légyszi, ha kipróbáltad, kiváncsi vagyok. Jó étvágyat! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Na ez tényleg jó! Igazad van a Mascarpone nekünk sem mindíg megengedhet?, úgyhogy jöhet a recept kipróbálás! Köszi! Marika

Törölt felhasználó

Köszi Marika, örülök, hogy tetszik! Majd meglátod, így is nagyon fincsi lesz! Üdv: Gabi

torpi

Szervusztok! Nem tudom ki csinalta ezt a finomsagot mert nev az nincs, mar aze aki feltoltotte a receptet.jucimama6666! engedd meg hogy valaszoljak, az amaretto az egy likor es nem aroma, lehet a vilag minden tajan kapni.Viszont a mascarponet lehet helyettesiiteni a Philadelfia nevu natur kremmel, es nem draga.Ahol en elek itt sem olcso a mascarpone, de en mindig natur kremet veszek.Minden esetben mindig az a legjobb amit otthon el lehet kesziteni.Ajanlom nektek valahol itt lattam hogyan lehet ezt a fajta kremet csinalni.A szerkesztosegnek meg hogy tegyenek valamit, mert ha valaki megszeretne nezni a tobbi receptjet annak aki ilyen finomsagot keszit, bizony nem tudja. Udv: Valeria

Törölt felhasználó

Szia torpi! El?ször is engedd meg, hogy bemutatkozzam! Dolcevita, alias Gabi vagyok, de gondolom a nick nevem látható volt és ha nem baj, nem fogom leírni a teljes nevem és egyéb ismertet?jelemet, ez ugyanis egy óriási információs sztráda és hallani egy pár sztorit, adatokkal való visszaélésr?l. Jucimama pedig csak aziránt érdekl?dött, hogy nem lehet-e kapni amaretto aromát, ha már a rumot is lehet helyettesíteni aromával, mert ugye, ha pl gyerekeknek is adnánk ebb?l a finomságból, nem nagyon kéne alkoholt a szervezetükbe juttatni. Bár az is igaz, hogy nem egy székborogatónyi mennyiség kell bele. Köszönöm az ötleted a Philadelfia krémet meg fogom keresni és, ha beválik azzal fogom helyettesíteni a mascarponét. Sajnos még nem valami sok receptem van fennt, csak 2,+1 amit én is elmentettem, de majd igyekszem. Köszönöm az elismer? szavakat! Üdv: Gabi

torpi

Kedves Dolcevita! Neharagudj ram, de ha azt mondom most sem latom a receptnel a nicnevedet akkor az valoban ugy van.Szerettem volna megnezni a felrakott receptjeidet.Magam mar eleg ven vagyok, de mindig drukkolok a fiataloknak.Ez a sutemeny nagyon finom.Egyikunk sem irja le a valodi nevet, ez a termeszetes.De azert jo lenne latni neha a kisszakacsok nicnevet is, ez most sem sikerult. Tovabbi jo munkat kivanok neked, es Boldog unnepeket, a vilag masik vegerol:Valeria

Törölt felhasználó

Nem értlek benneteket és azokat sem akik nem merik felvállalni a saját nevüket és az arcukat. Ha én feltöltök egy receptet azért vállalom a felel?sséget és adom hozzá a nevemet is és nem bújok álarc mögé. Kifejezetten jól esik ha felfedezik hogy én, én vagyok.Az én sütim az én kajám az én receptem. A saját nevem és a saját arcom.Nem szabadna ,hogy az legyen természetes hogy nicknév mögé bújtok nehogy valaki is felismerjen benneteket.Puszi mindenkinek! Sárvári Marika

P.

Marikám, sajnos itt is csak annyi történt, hogy szerkesztési probléma miatt nem látszódott a szakács neve a recept alatt. ez mostanra megoldódott. Remélem, Te jól vagy! Mostanában keveset látlak itt. Minden rendben? Kívánok Neked és a családodnak szép ünnepeket! Szeretettel: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Köszönöm néha rendben vannak a dolgok néha nem.A hideg és a hó nem az én évszakom, és most tombol rajtam a reuma.Aztán mivel itt a szép Karácsony nem gy?zöm ellátni a famíliát mézeskalács házikókkal, mézes puszival, házi f?zés? szaloncukorral, plusz beneveztem egy biokertészeti tanfolyamra/120 óra/ és most el vagyok havazva szokás szerint. Köszönöm, hogy gondoltál rám! Viszont kívánok neked és a családodnak áldott békés ünnepeket! Sok puszi Marika

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Azt hiszem nem kell ecseteljem, hogy miért nem szabad a világhálón minden információt megosztani, mert gondolom te is hallottál már pár dolgot. Egyébként én töltöttem fel magamról képet, mert ennyire én is felvállalom magam, de mivel nincs el?írva, hogy egyébb dolgot kötelez? megosztani másokkal, ezért úgy gondolom, mindenkinek a saját dolga, hogy eldöntse, mit oszt meg, kivel. Tehát, ha akarnám, én is kiírhatnám a teljes nevem, de nem akarom. Egy ilyen fórumban nem az a lényeg, hogy ki sütötte-f?zte azt amit, hanem, hogy mi az, amit megosztana másokkal, mint pl recepteket. További kellemes böngészést kivánok! Gabi

P.

Szia Gabi! Félreérted, nem ez volt a gond, ahogyan már az el?bb is leírtam. Senki nem kéri, hogy bármi olyat ossz meg, amit nem szeretnél. Annyi történt, hogy amikor felkerült a recepted, nem látszott, hogy melyik szakácshoz tartozik - ahogyan ez látszik a többi 8000 receptnél az oldalon. Ezért reklamáltak a többiek, hogy nem tudják, kinek köszönhetik a receptet. Azóta ez javításra került és most már látszik a recept alján a neved, amire rákkatintva láthatják a szakács profilodat. Ennyi. Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Igen, mostmár értem, én azt hittem, hogy ha valaki felrak egy receptet, akkor a neve mellett autómatikusan látszik minden, ami lényeges, ezért furcsáltam, hogy miért hiányolják a nevem, hiszen, ha ki van írva a nickem, az miért nem elég? Ezekszerint az nem látszódott. Sajnálom, de nem az én hibámból. Köszönöm mindenkinek, hogy ínycsiklandónak találja és remélem nem csak ránézésre lesz az! :-) Sajna a fényképez?mhöz be kell szerezzek egy új aksit, de igyekszem majd a többi recepttel! Kellemes Karácsonyt mindenkinek!!! Üdv: Gabi

jucimama6666

Kedves Gabi!Köszönöm a jó tanácsokat!Természetesen megüzenem,hogy milyen lett a süti,mihelyt elkészítem.Addig is nagyon Békés Boldog Karácsonyt kívánok neked és családodnak! Na és Boldog Új Esztend?t!

jucimama6666

Szia torpi!Szeretném neked is megköszönni a segít? tanácsot,a karácsonyi sütik után biztosan a Gabi édessége kerül az asztalra!Ezt a philadelfiai natur krémet beszerzem hozzá!Ezúttal szeretnék neked és családodnak is Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek