r
Nosalty Logó

Sörös kacsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sörös kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 1902 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Összesen 47 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7010.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    5208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1710 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    6166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1902 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Elkészítés

A kacsa sütéséhez

  1. A barnamártás elkészítése:
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és azon az apróra vágott húsokat és vöröshagymátmegpirítjuk, amíg aranyszínű nem lesz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és sárgarépát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd további 2-3 percig főzzük. Hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, jól megkavarjuk és felforraljuk. Majd fedő nélkül kb. 25 percig főzzük, amíg a folyadék a kétharmadára csökken.
  3. Hozzáadjuk az alaplevet, és további 30 percig főzzük, amíg a felére csökken a folyadék, majd hozzákeverjük a keményítőt is (az eredeti recept nyílgyökeret ír). További 2 percig főzzük, majd egy finom szűrőn átpasszírozzuk. A leszűrt lének olyan sűrűnek kell lennie, hogy az bevonja a kanál hátát.
  4. A kacsa elkészítése:
  5. A kacsát besózzuk, és forró sütőben minden oldalát megkapatjuk.A kisült felesleges zsiradékot lemerjük a tepsiből, majd fóliával lefedjük a kacsát és 200 fokon (alsó-felső sütési módon) tovább sütjük.
  6. Egy lábasban összekeverjük a mézet, a barnacukrot, a sört, a fahéjat, a szerecsendiót és 10 perc alatt összefőzzük. Majd hozzáadjuk a barnamártást és további 15 percig főzzük.
  7. Amikor a kacsa sütéséből már csak 1 óra van hátra, akkor levesszük róla a fóliát és ráöntjük a mártást. A kacsát a mártással sűrűn 8-10 percenként locsolgatjuk.
  8. A kacsát feldarabolva tálaljuk és meglocsoljuk a mártással. Szerecsendiós burgonyapürével ajánlom, és a mártásból is kínáljunk hozzá.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 74022
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt egy kacsám, amit különleges módon szerettem volna elkészíteni. A recept Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A barnamártás pedig a Szakácsok könyve alapján készült. Kicsit időigényes volt, de megérte.

Hozzávalók

A kacsa sütéséhez

A barnamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek