Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kacsa Fekete Éva konyhájából

Narancsos kacsa Fekete Éva konyhájából
Narancsos kacsa Fekete Éva konyhájából
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet, mivel nagyon ízlett, mikor nála ettem. Azóta már sokszor elkészítettem.

Bonyolultnak tűnik, de egyszerű és finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Burgonyakrokettel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük.
  2. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.
  3. Kevés olajon 3 ek cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.
  4. Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.
  5. Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 247
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fekete Éva

Mióta szakács: 2012.01.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: laktózmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

narancsos-gombás kacsa, narancsos kacsasült, sült kacsacombok naranccsal és gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2012-11-09 09:04

Szia

Nagyon gusztusos. Karácsonyra valami hasonlot tervezek.
Én nem eszek kacsát, de a család többi tagja nagy rajongoja. Párom evetmár narancsosan és nagyon izlet neki.

Szia ariel76

F-Éva
Fekete Éva / F-Éva Fri, 2012-11-09 13:41

Szia!
Ha a férjed szereti a narancsos kacsát, akkor ez a variáció is biztosan izleni fog neki. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Üdv: Éva

1117
kacsacomb 6 db
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 50 dkg
barbecue szósz 200 ml
cukor 3 ek
vörösbor 3 dl
narancs 2 db
finomliszt 1 evőkanál
kakukkfű 1 kk
bors 1 csipet
0 ízlés szerint