r
Nosalty Logó

Illatos, sült kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Illatos, sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3779 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 945 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    464.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14071.7 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    5268 mg
  • Nátrium
    7256 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 3779 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk a tokoktól és megmossuk, a melleinél és a combjánál a zsírosabb bőrt beirdaljuk. A szecsuáni borsot és a koriandermagot mozsárban megtörjük. A kacsát kívül és belül bedörzsöljük a sóval, a szecsuáni borssal és a koriandermaggal.
  2. Tekerünk rá frissen őrölve fehér borsot és kívülről szójaszósszal is bekenjük. 1 éjszakát pácoljuk. Másnap a hasüregébe negyedekre vágott, kimagozott almacikkeket tömünk, sütőzacskóba tesszük, melléhelyezünk 1 fej félbe vágott fokhagymát héjastól és a rozmaringágakat. Felöntjük a borral, lezárjuk és sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. másfél óráig sütjük.
  3. Ha megpuhult, a zacskóból kivesszük, a leve 2/3-át leöntjük, a hasüregéből az almát kivesszük, a rozmaringágakat is eltávolítjuk. A sütőbe visszatéve a kacsát és a fokhagymát pirosra, ropogósra sütjük. Párolt rizzsel és sült gyümölcsökkel, a pirított rozmaringgal, valamint a sütés közben megmaradt és beforralt illatos, fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1420
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illatos, sült kacsa
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek