r
Nosalty Logó

Sistergő csirkefajita

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Linda
Sistergő csirkefajita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Babos rizs

Fajita

Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Babos rizs

Fajita

Összesen 4374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Babos rizs

Fajita

Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    1816 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    2937 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    242.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11625.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1155 mg
  • Foszfor
    3974 mg
  • Nátrium
    5448 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2412 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    6930 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    8810 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 4374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Babos rizs

Fajita

Elkészítés

Babos rizs

  1. A rizst megfőzzük a sóval, borssal és a chilivel. (Én barnarizst használtam.)
  2. Megpirítjuk a babot, és hozzákeverjük a megfőtt rizshez. Meglocsoljuk citromlével.

Fajita

  1. A csirkét és a paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát pedig félholdakra.
  2. A csirkecsíkokat megszórjuk a fűszerekkel, és addig hagyjuk állni benne, ameddig a paprikát és a hagymát megpirítjuk egy serpenyőben, kevés olajon. Ha megpirultak, hozzáadjuk a csirkét is, és kb. 3 perc alatt készre sütjük.
  3. Tortillába csavarva tálaljuk az ételt. (Én teljes kiőrlésű tortillát használtam.) Megmelegítjük, és a közepére halmozzuk a rizst, rá a húst, majd erre néhány paradicsom szeletet és összetépkedett salátát. Meglocsoljuk egy kevés joghurttal és salsával, majd feltekerjük a tortillát.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1118
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén a Jamie Oliver féle könyvemből való recept, itt is változtattam egy-két dolgot.

Hozzávalók

Babos rizs

Fajita

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...