Nosalty Logó

Sertéstál paprikaszósszal és burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertéstál paprikaszósszal és burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 7502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A köretekhez

Összesen 161 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 752 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.7 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12520.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    623 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1036 mg
  • Foszfor
    4750 mg
  • Nátrium
    4530 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    503 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    5270 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    3462 micro
Összesen 7502 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1237 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A köretekhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A megmosott húst kis szeletekre vágjuk, és egyenként baconba tekerjük.
  2. A gombát felszeleteljük, tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a baconös húsokat.
  3. A tejszínt összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerekkel, majd a húsra locsoljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
  4. A tésztát közben megfőzzük.
  5. A krumplihoz a zöldfűszereket felaprítjuk, a juhtúrót kicsit áttörjük.
  6. A krumplikat enyhén sós vízben megfőzzük.
  7. A túrót elkeverjük a tejföllel, kaporral, petrezselyemmel, metélőhagymával és sózzuk, borsozzuk.
  8. A főtt krumplikat meghámozzuk, félbevágjuk, kávéskanállal a belsejét kiszedjük. Kívül-belül megsózzuk, a juhtúrós masszával megtöltjük.
  9. A fél töltött burgonyákat összeillesztjük és egy szelet szalonnával körbetekerjük. Tepsibe rakjuk, lefedjük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2831
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy erdélyi szakácskönyvben láttam.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

mentve :-)

Hozzávalók

A húshoz

A köretekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek