Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült sertéshús

Egyben sült sertéshús
Egyben sült sertéshús
150 perc / előkészület: 10 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető hús, sok munkát nem igényel, csak arra kell figyelni, hogy oda ne égessük a finisben, ha folyamatosan locsoljuk, akkor nem szárad ki a hús. A sertéslapocka azért a legmegfelelőbb erre, mivel nem száraz hús.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével, párolt lilakáposztával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Megpucoljuk a fokhagymát, és a húsba egy vékony pengéjű kést beleszúrunk, és ebbe a lyukba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket elosztva, hogy mindenhova jusson. A húst jól besózzuk.
  3. Egy nagy serpenyőbe felmelegítjük a zsírt és beletesszük a húst, kérget sütünk rá, ha ez kész, (áttesszük egy tepsibe a zsírral együtt, vagy eleve olyan serpenyőt használunk, amit sütőbe is be lehet tenni) beleöntjük a vizet és légmentesen lefóliázzuk.
  4. 170 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 2 órán keresztül pároljuk a húst, ennek letelte után kivesszük a sütőből, és eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük. 200 fokra felvesszük a sütő hőfokát és tovább sütjük még kb. 10-15 percet, sűrűn locsoljuk a húst a saját levével (ha  szükséges, aláöntünk még egy kis vizet), amikor szép piros, akkor kész a sült.

 

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 60 889
elküldve: 6
receptkönyvben: 228
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéssült, egyben sült sertéslapocka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

imigo
imigo Fri, 2017-04-14 17:23

Sziasztok! Most sutok eloszor egyen hust. szarazpaccal eltettem 1,5 orara, serpenyoben minden oldalat megpiritottam(olivan, 1-1 percre). Megtuzdeltem fokhagymaval, tepsi,olaj viz, folia. ! orat paroltam, kinyitottam, meglocsoltam sörrel, visszazartam. sutom meg egy orat, meglatom mi lesz. :) Max pizzat rendelek....

wadmacs
wadmacs / wadmacs Fri, 2012-01-06 18:48

nálam ez a holnapi ebéd),annyi a "más" az én konyhámban, hogy 1 deci félszáraz fehérbort és egy közepes vöröshagymát lereszelve 2evőkanál olajjal és 2 babérlevélel összefőzöm és a hus alá öntöm mielőtt betolom a sütőbe.
gratula .szép és finom )

Mcsoki
Mcsoki / Mcsoki Sun, 2012-01-01 14:17

Szia!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!

Gratulálok a recepthez ez nagyon finom és guszta!
Én is besóztam előtte este és így állt egy éjszakát:)
Másnap tudtam hogy nem sok időm lesz majd a végén locsolgatni de hogy ki ne száradjon raktam a tetejére füstölt házi szalonnát és az locsolgatta nekem a husikát:)
Nagyon finom lett még a nagyon válogatós kisfiamnak is ízlett:) ez pedig nagy szó:)
Köszi a receptet:)

Üdv:
Mcsoki:)

kovex
kovex / kovex Sun, 2012-01-01 14:38

Kedves Mcsoki! Köszönöm, és örülök, hogy a Te válogatós kisfiadnak is ízlett. Tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz nekik főzni, mivel nekem is van egy válogatós kisfiam! :)
Én is boldog újévet kívánok!
Üdv:
kovex

fanny187
fanny187 Sat, 2011-12-31 08:30

Szia! én is szoktam ezt a sültet készíteni, csak tarjából.Nagyon finom!

1566
sertéslapocka 1.5 kg
fokhagyma 4 gerezd
disznózsír 30 dkg
0 ízlés szerint
víz 6 dl