r
Nosalty Logó

Szalonnával és kolbásszal tűzdelt sertéscomb

NS
Szalonnával és kolbásszal tűzdelt sertéscomb
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1338
Kalória
68g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
98.5g
Zsír
368.8g
Víz
250.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    368.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.1 g

Zsír

  • Összesen
    393.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7464.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 5350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.
  2. Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.
  3. A kolbászt 3 felé vágjuk, és minden vájatba teszünk egyet.
  4. A kocka sajtot kibontjuk, és a húst bekenjük vele.
  5. Hímzőfonallal szorosan összekötjük.
  6. Tepsibe tesszük, felöntjük félig vízzel, és lefedve megfőzzük.
  7. Ha megfőtt a hús, leöntjük róla vizet, és kevés olajon tovább sütjük, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.
  8. A szalonnát vékonyra vágjuk, és bevagdossuk, és csak a hús mellé tesszük.
  9. A húst pirulásig sűrűn öntözzük a szalonna zsírjával.
  10. Legvégén levágjuk róla a fonalat.
  11. Köret:
  12. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  13. Ha megfőtt, leöntjük róla vizet, tejföllel és vajjal összetörjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vasárnapi ebédre készül. Aki nem akar fogyókúrázni, annak ajánlom. Szeletelve tálaljuk, úgy nagyon mutatós és gusztusos.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...