Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros karaj barnaszósszal

Mustáros karaj barnaszósszal
Mustáros karaj barnaszósszal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátaink jöttek vacsira, valami pikáns fűszerezésű húst szerettem volna készíteni. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezúttal ez jött össze. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett, így csak a kutya maradt éhen.:)

hozzávalók / 6 adag

Húshoz

Szószhoz

ajánlat

Krumplipürével és savanyú paprikával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elkészítése

  1. A sertéskarajt 1,5-2 cm vastagságúra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felkockázott vöröshagymát, reszelt fokhagymát, mustárt és olívaolajat. Jól összekeverjük, 2-3 órán állni hagyjuk. Ha van rá lehetőség, akkor hagyjuk egész éjszaka állni.
  2. Felhevített serpenyőbe helyezzünk pár csepp olívaolajat. Helyezzük a hússzeleteket a serpenyőbe, és rakjuk a hússzeletek tejére 1-1 szalonna szeletet, majd fedjük le, és kis lángon süssük 5 percig.
  3. Igény esetén tegyünk rá még mustárt, forgassuk át a húsokat, és nagyobb lángon süssük tovább a húst, amikor a szalonna üvegessé vált, azokat emeljük ki. Süssük addig, amíg a mustár nem karamellizálódik.

Szósz elkészítése

  1. A mustár és a hagyma kicsit meg fog pirulni, de nem kell megijedni, minden egyes megsült adag hús után egy fakanállal kaparjuk ki az égett részeket egy tányérba. A sütés végére 3-4 evőkanálnyi össze fog jönni.
  2. Amint kész vagyunk a hús sütésével, kaparjuk a pirult részeket vissza a serpenyőbe, és öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a mézet és 2-3 evőkanál mustárt.
  3. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Igény esetén sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor kellőképpen besűrűsödött, egy szűrőn passzírozzuk át.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jonas konyhája

Mióta szakács: 2015.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros mézes karaj, pikáns fűszeres karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
sertés rövidkaraj 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 10 gerezd
mustár 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 3 ek
víz 1 dl
mustár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint