r
Nosalty Logó

Sertésszűz Kedvessy módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Sertésszűz Kedvessy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Összesen 1087 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Összesen 4349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Összesen 134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    574 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11977 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    69 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1162 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11771 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 1087 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    3330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    657 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    186 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    4395 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47908 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    275 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4647 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47085 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7479 micro
Összesen 4349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1473 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Elkészítés

Hús+pác

  1. A sertésszüzet kétujjnyi vastagságúra szeleteljük. Elkészítjük a pácot 2 kk sót, 1 kk borsot, 3 ek mustárt és 3 ek olajat összekeverünk, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele.
  2. A libamájat 1 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, meghintjük sóval, borssal. Pácolódni hagyjuk a húst és a májat is kb. 30 percet. Addig elkészítjük a rizst és a párolt zöldborsót.
  3. 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk ízlés szerint, majd felöntjük felforralt vízzel, és fedő alatt takarék lángon puhulásig főzzük.
  4. A borsót kevés olajon fedő alatt megpároljuk, sózzuk, cukrozzuk.
  5. 2 ek olajon megdinszteljük a frissen mosott, apróra vágott, csokor kaprot, felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és hagyjuk felforrni. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, és a behabarjuk vele a kaprot.
  6. A hússzeleteket az olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 3-4 percig. A libamájszeleteket is kisütjük. Amikor ezzel elkészültünk, lehet is tálalni.
  7. Először szűzérmét teszünk a tányérra, rá a libamájat, mellé a rizsköretet, párolt borsót, és ráöntjük a kaporszószt. Kész! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 8404
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertésszűz Kedvessy módra
Smaragd konyha 149 recept

Vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak.

Hozzászólások

noway

De hol marad a borjúvese, a libamáj és a gomba? Amúgy ha valami "Kedvessy-módra", akkor az a valami az bélszín...

Hozzávalók

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?