r
Nosalty Logó

Wellington szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Wellington szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 4312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A douxelles-hez

Összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 360 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10404.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    6256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8832 micro
Összesen 4312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A douxelles-hez

Összeállítás

Elkészítés

A douxelles-hez

  1. A gombát és a friss spenótleveleket összeaprítjuk egy darálóban.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, lepirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, majd fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, és lepirítjuk róla a felesleges, időközben kifőtt levet.
  3. Amikor elkészült, félretesszük pihenni.

Összeállítás

  1. A szűzpecsenyéket megtisztítjuk, majd egy serpenyőben kérgesre pirítjuk őket a forró vajon. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd félretesszük pihenni.
  2. Folpackokat több rétegben egymásra helyezünk, hogy nagy méretű fóliát kapjunk, majd elkezdjük ráteríteni a prosciuttokat, úgy, hogy mindegyik fele fedje a másikat. Annyi sonkát használjunk, amilyen hosszú a szűzpecsenyénk.
  3. A kiterített sonkákra rákenjük a douxelles felét, majd ráhelyezzük az egyik szűzpecsenyénket, és szorosan, a fólia segítségével felcsavarjuk. A két végét jó szorosan összekötjük, mint egy szaloncukornak, majd betesszük a hűtőbe minimum fél órára pihenni. A másik hússal megismételjük a lépéseket.
  4. A hűtőben megpihent húsroládokat kicsomagoljuk a fóliából, majd szépen óvatosan belecsavarjuk 1-1 leveles tésztába.
  5. A nyers Wellingtonokat áthelyezzük egymás mellé egy sütőtálcára, és a harmadik csomag leveles tésztából vágott mintákkal feldíszítjük őket. A mintát kedvünk szerint választjuk.
  6. Amikor elkészültek, egy felvert tojással kenjük meg vastagon, és hagyjuk száradni 5-10 percet. A tésztát pár helyen szurkáljuk meg, hogy a felesleges gőz tudjon távozni.
  7. Ezután mehetnek az előmelegített, 200 fokos sütőbe, ahol 30-40 perc alatt készre sülnek. A sütőből kivéve pihentessük minimum 15 percet, hogy könnyebben tudjuk felszeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 1648
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Wellington szűzpecsenye
Kristyán Fanni 89 recept

Wellington-módra azért jó elkészíteni bármit, mert könnyedén saját ízlésünkre szabhatjuk azt, amit a leveles tésztába csomagolunk. Legyen szó húsról, halról, vagy zöldségről, mindegyikkel csodás végeredményt kapunk. Az ünnepre való tekintettel szűzpecsenyével készítettük, a douxelles pedig a színélményért kapott egy kis spenótot.

Hozzávalók

A douxelles-hez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek