Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert szűzpecsenye gombaszósszal és krumplipürével

Baconbe tekert szűzpecsenye gombaszósszal és krumplipürével
Baconbe tekert szűzpecsenye gombaszósszal és krumplipürével
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkértem Párom, hogy vásároljon be hazafelé a munkából jövet. Szép, részletes listát küldtem neki, mindent leírtam... Az egyik hozzávaló a karaj volt, mentségére akkor még nem tudtam németül a nevét, de mivel sokszor ettünk, gondoltam (naivan) felismeri. :D  Nos, karajt nem sikerült hozni, helyette sertésszűzzel érkezett haza, ami nem valami olcsó, és még soha nem csináltam ilyet. Elkezdtem kutakodni, mit kezdjek vele, és megszületett ez az egyszerű, de nagyszerű étel, azóta is imádjuk. :)

hozzávalók / 6 adag

Szűzpecsenye

Gombaszósz

Krumplipüre

ajánlat

Uborkasalátával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A húst megmossuk, jól megfűszerezzük, majd betekerjük a szalonnaszeletekkel.
  2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy kis margarint vagy olajat tegyünk rá.
  3. Lefedve sütjük 180°C-on kb. 30 percet. Ezután forgassuk meg, és még kb. 15 percig süssük. Végül 15 perc alatt megpirítjuk. (Levesszük a tetőt/alufóliát.)

Gombaszósz

  1. A gombákat megpucoljuk, megmossuk majd felszeleteljük.
  2. Pici olajon megpirítjuk a gombát, felöntjük 1 dl vízzel, majd beleszórjuk a gombaszósz fűszerkeveréket, összeforraljuk folyamatos kevergetés mellett. Ha nincs fűszerkeverék, akkor lisztet teszünk hozzá, és ízlés szerint fűszerezzük.

Krumplipüre

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. Egy lábosban feltesszük a vizet forrni, sózzuk. Mikor forr, beletesszük a krumplit. Addig főzzük, míg puha lesz.
  2. Leöntjük róla a vizet, beletesszük a margarint, és lassan adagolva a tejet is. Közben krumplinyomóval összetörjük. Annyi tej kell bele, hogy krémes legyen. (Van, aki tejföllel csinálja.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 369
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaBoszi

Mióta szakács: 2014.12.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertésszűz gombamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tko
tko Tue, 2018-07-03 23:51

A gombaszósz hogy készül? Csak gomba és liszt?

617
sertésszűz 1 kg
bacon 20 szelet
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
gomba 750 g
finomliszt 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 8 közepes db
margarin 5 dkg
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint