r
Nosalty Logó

Savanyúkáposztás-túrós-szalonnás nokedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SZ.I.Z.
Savanyúkáposztás-túrós-szalonnás nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8768.3 g
  • Cink
    528 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    415 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    5107 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    988 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1627 micro
Összesen 3836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Előveszünk egy közepes fazekat, elkezdjük melegíteni benne az olajat, majd rádobjuk a kicsike kockákra vágott szalonnát, a lereszelt vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát.
  2. Amikor a szalonnából szépen kisült a zsírja, félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a következőket: őrölt paprika, paprikakrém, gulyáskrém, őrölt bors, ételízesítő. Jól elkeverjük.
  3. Eközben két másik edényt is felteszünk a tűzhelyre: egy kis méretű lábasban az ollóval gusztusosan rövidre vágott savanyúkáposztát főzzük puhára az egész borssal és babérlevéllel. A káposzta levét igyuk meg, vagy tegyük el.
  4. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk fel a galuskának, amibe kevés olajat és sót rakunk. Összedolgozzuk a lisztet, tojást, vizet, sót, majorannát, majd galuskaszaggató és kanál segítségével a főzővízbe szaggatjuk.
  5. Fogunk egy szűrőkanalat és amely galuskák feljöttek a víz tetejére, azt már egyenesen szedjük is át a szalonnás fazékba, és mindig keverünk egyet rajta, hogy a zsiradéktól ne tapadjon össze és finoman átvegye az ízeket a nokedlink.
  6. A túrót is kaparhatjuk hozzá folyamatosan a gyári dobozkájából vagy zacskójából, hogy szépen egyenletesen jusson mindenhová picike darabokban.
  7. Ezalatt a káposzta is elkészül tetszőleges puhaságúra. Szűrőkanállal ezt is kiszedjük a vízből, hagyjuk hadd csepegjen le. A káposztának így kellemes natúr íze lesz, nem pedig savanyú.
  8. Hozzákeverjük a szalonnás-túrós nokedlihez.
  9. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt tehetünk az étel tetejére, aztán pedig megszórjuk kaporral.
  10. Ha áll egy-két napot a hűtőben, csak előnyére válik, még jobban összeérnek az ízek :)
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4524
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyúkáposztás-túrós-szalonnás nokedli
SZ.I.Z. 10 recept

A neten nem találtam ezen hozzávalókból együttesen receptet, de valahogy ezt kívántam meg. Fejben összerakva jó lett a dolog, aztán áthozva a valóságba is fincsire sikerült :) Egy jó kis testes egytálétel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek