r
Nosalty Logó

Töltött tészta párolt lilakáposztával

Zoli
Töltött tészta párolt lilakáposztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött tésztához

A párolt káposztához

720
Kalória
19g
Fehérje
69g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
257.3g
Víz
92.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 4321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7690.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    5233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    758 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8045 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4768 micro
Összesen 4321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A töltött tésztához

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni. Amikor már forr a víz, beleteszünk a vízbe 1 kk sót, és puhára főzzük. Ameddig nincs a vízben a só, hamarabb felforr.
  2. Leöntjük a forró vizet, lehúzzuk a főtt krumpli héját, és krumplitörővel finomra törjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A libatepertőt húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a mustárt, egy csipet sót és ízlés szerint borsozzuk. Aki szereti a csípőset, az tehet bele néhány csepp chiliszószt is. Alaposan összekeverjük, és szükség szerint még sózzuk- fűszerezzük.
  4. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Könnyű tésztát gyúrunk belőle.
  5. Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, és 12x8 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A téglalapok elejére egy kiskanálnyi libatepertőkrémet teszünk. Hengeresen feltekerjük a tésztát, és a végeit benyomjuk, mint a töltött káposztának.
  6. Lobogó forró vízben kifőzzük.
  7. A kész töltött tésztát tálra tesszük, és forró libazsírral enyhén megkenjük.
  8. A lilakáposztát megmossuk, megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük.
  9. Rozsdamentes fazékba tesszük, a tetejére ráöntjük az olajat, és pirítani kezdjük. Pirítás közben belekeverjük a köménymagot és a sót.
  10. Amikor már majdnem megpirult, belekeverjük a cukrot, és kevergetés közben enyhén karamellizáljuk. Belekeverjük az almaecetet, és lefedve készre pároljuk. Ízlés szerint beállítjuk a cukor-ecet egyensúlyt.
  11. A kifőtt töltött tésztát a párolt lilakáposztával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p

A vanyarci "Haluska Fesztiválon" a NoSalty - Prímagáz főzőversenyen Évi néni (Vass Éva) nyertes "Hóhérpörköltjének" hasonló körete volt. Éva kacsatepertő krémmel töltötte meg a tésztát, ami már akkor is nagyon ízlett. A csirkemell pörkölttel együtt nekem túl tömény volt, de a köret önálló ételként is megállná a helyét. Ez adta az ötletet egy Márton-napi finomság elkészítéséhez. Nálunk a piaci baromfihúsboltban általában lehet kapni libatepertőt. A többi alkotóelem beszerzése nem okozhatott akadályt. Az étel elkészítése a felsorolt sok alkotó ellenére egyáltalán nem bonyolult. Eredményképpen egy laktató, de nem tömény libás étel készült el, amit nem csak Márton-napon lehet elkészíteni. Gluténmentes lisztet használva a lisztérzékenyek is élvezhetik. A párolt káposztát általában nem így készítik, mint én. Először a cukrot karamellizálják, és úgy teszik rá a káposztát. A pirítás viszont még pikánsabb ízt ad neki, ezért szeretem ezt a módszert.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek