Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor káposzta ahogy Sylvia készíti

Bajor káposzta ahogy Sylvia készíti
Bajor káposzta ahogy Sylvia készíti
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta kinéztem ezt a receptet, mert nagyon szeretem a káposztát.

Nagyon egyszerű, és ha lecseréljük a szalonnát néhány evőkanál olajra, akkor nem is annyira nehéz. (Viszont akkor sózni is kell, és sajnos elveszíti az étel a jellegzetes, kellemes, füstös aromáját.)

A receptet az Étkek, tippek, fortélyok című régi szakácskönyvből vettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagyobb edényben ropogósra sütjük, majd kiszedjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és a visszamaradt zsiradékban kicsit megpároljuk.
  3. A káposzta külső leveleit leszedjük, négy felé vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposztát laskára vágjuk, és a megpárolt hagymához adjuk. Felöntjük 1 dl húslevessel, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és lefedve 10 percig pároljuk - közben néha megkeverjük. A végén hozzákeverjük az ecetet is.
  4. Tűzálló edénybe áttesszük a káposztát, meglocsoljuk a maradék 1 dl húslevessel, és ráfektetjük a debreceniket.
  5. Addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Tálalás előtt a ropogós szalonna darabokkal meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos-káposztás egytálétel, debrecenis káposzta, hagymás-szalonnás káposzta kolbásszal sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Wed, 2015-08-19 16:33

Ma délutánig nem nagyon kedveltem a káposztát, csak úgy ímmel-ámmal megettem. Aztán kipróbáltam ezt a receptet... hát ez valami fantasztikus, imádom! :)

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2014-03-05 15:21

Dupla adagot csináltam 4 főre, egy káposzta megpárolódva olyan kevésnek tűnt. Ez igazán jó döntésnek bizonyult, ugyanis nagyon finom lett! Köszi a receptet!

566
káposzta 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
debreceni kolbász 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
leveskocka 0.5 db
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
ecet 1 teáskanál