Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztával rakott csirkemell

Savanyú káposztával rakott csirkemell
Savanyú káposztával rakott csirkemell
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami jó kis könnyű savanyú káposztás ételre vágytam. Ehhez az ötletet Max konyhájában találtam, amit hellyel-közzel a hűtőszekrény tartalmához igazítottam. Az árválkodó egy szem birs beépítése tette igazán pikánssá, üdévé az ételt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ehhez nem kell külön köret.  Az alma, birs, gomba van helyette, ettől lesz könnyű, tartalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellből szeleteket vágunk, fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és elősütjük.
  2. Egy jénai tálba rétegezzük: egy sor hagymakarika, szerecsendió és bors.   
  3. Rásorakoztatjuk a birsszeleteket, majd a savanyú káposzta felét. Közétesszük a babérlevelet.    
  4. Következik az elősütött csirkemell, amit befedünk hagymakarikákkal és a felszeletelt gombákkal.
  5. Rá az egyik alma szeletelve, arra a savanyú káposzta másik fele, és ismét alma.
  6. Az egészet nyakon öntjük a tejföl-szaft keverékével, amibe tettünk egy kis sót, borsot.
  7. A reszelt sajttal befedjük és a jénai tál tetejével lezárjuk az edényt. (Ennek hiányában alufóliával.)
  8. Egy órán át sütjük 180 fokon, majd a tető levétele után még kb. 15 percig pirítjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 219
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

birses-gombás csirkemell savanyú káposztával, káposztás-almás rakott csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2011-10-30 15:54

Kedves Klári! Köszönöm az észrevételt, javítottam a receptben. Egyébként fantázia kérdése, hogy mit milyen sorrendbe teszel a rakott ételeknél. A gomba a húsra került. Üdv: Éva

czovekneklari
czovekneklari Sun, 2011-10-30 21:06

Szia Éva!Ma én is elkészítettem ezt az ételt és találomra a húsra tettem a gombát! A birs az alma és a gomba együttes ízétől nagyon különleges lett. Nagy sikert arattam vele.Köszönöm neked a receptet! Üdv:Klári

Kerigirl
Keri / Kerigirl Fri, 2010-10-22 09:41

Jaj ez nagyon jól hangzik!!!:-)))))
Lehet hogy elkészitttem magamnak!!!:-)))))))))))))))))))))))))

2086
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
birs 20 dkg
alma 2 db
savanyú káposzta 30 dkg
tejföl 1 dl
pecsenyezsír 20 ek
gomba 4 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
babérlevél 1 db
szerecsendió 1 kk
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint