r
Nosalty Logó

Tócsnival rakott pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Tócsnival rakott pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 643 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2566 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 643 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 2566 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a tejfölt, tojást, lisztet és a sajt 2/3 -át.
  2. A masszát ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A pulykamelleket rostra merőlegesen széles csíkokra szeleteljük (az edény formájának megfelelően), és fűszerezzük.
  4. A jénai tálat vajjal kikenjük, és prézlivel beszórjuk.
  5. A tálba először egy sor tócsni kerül, majd felváltva a hússal soroljuk. Legfelülre is tócsninak kell kerülnie.
  6. Végül a maradék sajtot a tetejére szórjuk, és a jénai tetejével lefedjük. Előmelegített sütőben 90 percig sütjük.
  7. Ha nem lenne elég piros a teteje, akkor a tál tetejét levesszük, és rápiríthatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34189
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Könnyű nyári ebéd, ami vendégvárásra is alkalmas. Paradicsom salátával kifejezetten üdítő.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mostanában a sütőben készült ebédeket részesítem előnyben.

Hozzászólások

noranizza

Jó ötlet tócsnival párosítani a pulykamellet! El tudom képzelni egy nagy családi ebéden, ahol mindenki kér még repetát bel?le! :)

Sinku Balázs

miért kell kikenni a jénait és prézlivel beszórni?

Szeva

Tapasztalatból mondom, hogy sokkal szebben lehet szeletelni, nem sül az étel az edényhez, és nem utolsó sorban, hogy sokkal könnyebb elmosogatni a jénait. Ha van Kotányi spray-d vagy ehhez hasonló, akkor az alászórást elhagyhatod. A rakott krumplit és bármi rakott ételt a fenti módon kezelek.

villers

Hova lett az els? hozzászólás? Ki szokták törölni a becsmérl?ket?

Törölt felhasználó

A nem tetszéssel nem lenne gond villers, de a stílus, ami sért?, annak itt nincs helye. Minden épelméj? ember képes megválogatni a szavait, arról nem is beszélve, hogy esetleg elmagyarázza a problémájának eredetét, mert azon lehet segíteni. Bár a becsmérl?, sérteget? valószín?leg nem kíváncsi senkire... De az már legyen az ? problémája! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Bocsi félre ment. Lehet,hogy hülyességet kérdezek,de a tócsit nyersen teszem a tálba vagy el?tte kisütöm?:)

Szeva

Igen, nyersen. Ebben az a nagyszer?, hogy egyszerre készül el a hússal, ami szintén nyersen kerül a rétegekbe. A jénai tál mellé be szoktam tenni a süt?be egy másik tálat is, amiben a kenyér sül. Így lehet id?t és energiát spórolni. Jó ügyeskedést kívánok.

Törölt felhasználó

Köszi.És a gyors választ is.:) Timi

Magika71

Sziasztok! Én ma csirkemellel megcsináltam. Nagyon finom lett, a husi omlós és szaftos maradt. A tócsi íze a tejföl miatt inkább krumpli pürére emlékeztetett. De ett?l függetlenül az egyik kedvenc gyors ebédem lesz. Mindenkinek ajánlom, nagyon gyorsan megvan és igazán isteni.

Törölt felhasználó

En is csirkemellel sutottem, de nekem nagyon hig maradt a tocsni resz sutes utan. Legkozelebb tobb lisztet fogok belerakni. Lehet, hogy 1-2 gerezd fokhagyma is bele fog kerulni. Nalunk a tocsni minden formaban nyero!

Szeva

Lehet, hogy az új krumpli magas víztartalma miatt több lisztet kíván a történet. Ha fokhagymát használsz (ami tökéletesen passzol hozzá), akkor bánj óvatosan a szerecsendióval. Két markáns f?szerr?l beszélünk.

sziszi01

Szia! Köszi a receptet, nagyon jól sikerült, finom lett! Biztos még többször megcsinálom.

Szeva

Egészségetekre, és további sikert. Szeva

Törölt felhasználó

Szia Szeva !! Az este nagy adagban elkészítettem ezt a finom étket, melyet kihagyni vétek !! Megsúgom neked, hogy a hétvégi választáson a fiam indul polgármester jelöltként és a delegált személyek, azt kérdezték t?lem, nem akarnám-e ezt a finomságot hétvégén megismételni ??? Köszi a receptet és mellé a salátát. Ízléses terítéken szemet gyönyörködtet? látvány, az ízhatásról nem is beszélve. Nagyon-nagyon jól sikerült. Puszi érte !!!

Szeva

Hajrá Alma-magocska és övéi!

szépróza

ahoj, tudom, h lúzer kérdés, de kicsi v nagy pohár tejföl? (már megvettem a nagyot, holnap készül a kaja, csak h biztosra menjek...) köszi szépen!

Törölt felhasználó

Drága SZEVA !!! Ismét írok Neked,hogy megosszam veled az anyai szívem boldogságát: a fiam lett a településünk polgármestere, 75%-kal nyert !!! Puszi !!!

Szeva

Arany Alma-magocska! Gratulálok a dupla sikerhez! A narancsliget melyik sarkában ért az öröm?

Törölt felhasználó

Szia -Szeva50 !! Köszönöm szépen kedves szavaidat, most találtam rá a gratulációdra !! A narancsliget viharsarkában (Békés megyében) ért az öröm. A neved mellett az 50-es szám az éveid számát jelzi? Ha igen, akkor egyid?sek vagyunk. Puszillak - ahogy Te neveztél - Arany alma-magocska

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.