Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsnival rakott pulykamell

Tócsnival rakott pulykamell
Tócsnival rakott pulykamell
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában a sütőben készült ebédeket részesítem előnyben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű nyári ebéd, ami vendégvárásra is alkalmas. Paradicsom salátával kifejezetten üdítő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a tejfölt, tojást, lisztet és a sajt 2/3 -át.
  2. A masszát ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A pulykamelleket rostra merőlegesen széles csíkokra szeleteljük (az edény formájának megfelelően), és fűszerezzük.
  4. A jénai tálat vajjal kikenjük, és prézlivel beszórjuk.
  5. A tálba először egy sor tócsni kerül, majd felváltva a hússal soroljuk. Legfelülre is tócsninak kell kerülnie.
  6. Végül a maradék sajtot a tetejére szórjuk, és a jénai tetejével lefedjük. Előmelegített sütőben 90 percig sütjük.
  7. Ha nem lenne elég piros a teteje, akkor a tál tetejét levesszük, és rápiríthatunk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 746
elküldve: 11
receptkönyvben: 814
elkészítve: 24/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült tócsnis hús, tócsnival sült hús

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

langfalvi
langfalvi Thu, 2012-03-01 11:33

Én már többször elkészítettem ezt a receptet,és nagyon szereti az egész család:)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2012-03-01 12:40

Köszönöm szépen a visszajelzést. Örülök, hogy sikere van az ételnek. Éva

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Fri, 2011-03-04 16:15

Igazán sajnálom, hogy mindenkinek isteniek sikerült ez az étel, rajtam kivül. Leginkább azt sajnálom, hogy gyakorlott háziasszony létemre nem vettem észre, hogy zsiradék nélkül nem lehet sem tócsit sütni, sem pulykamellett. Igy lett egy nagy tál összesült, kiszáradt, kőkemény étel, ami természetesen ehetetlen. Vagy bennem van a hiba?

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-02-03 20:21

Látom, lassan egy éve nem válaszolt senki... :-(
Én is hasonlóan csinálom.. és soha nem sül le.. a legalsó krumpliréteg meg szokott pirulni, de azért közelharc megy a családban.
Szóval.. van ebben zsiradék.. az alját ki kell kenni vajjal... és annak elégnek kell lennie! Én sokszor almát szoktam a tetejére tenni zárásnak, nem krumplit.. úgy is kedvenc nálunk.
Azóta sem próbáltad?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-22 18:47

Köszönöm a receptet, megcsináltam, nagyon jól sikerült^^

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2010-10-11 16:35

Arany Alma-magocska! Gratulálok a dupla sikerhez! A narancsliget melyik sarkában ért az öröm?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 22:38

Szia -Szeva50 !! Köszönöm szépen kedves szavaidat, most találtam rá a gratulációdra !! A narancsliget viharsarkában (Békés megyében) ért az öröm. A neved mellett az 50-es szám az éveid számát jelzi? Ha igen, akkor egyidősek vagyunk.
Puszillak - ahogy Te neveztél - Arany alma-magocska

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-11 15:45

Drága SZEVA !!! Ismét írok Neked,hogy megosszam veled az anyai szívem boldogságát: a fiam lett a településünk polgármestere, 75%-kal nyert !!! Puszi !!!

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2010-10-01 16:10

ahoj,

tudom, h lúzer kérdés, de kicsi v nagy pohár tejföl?
(már megvettem a nagyot, holnap készül a kaja, csak h biztosra menjek...)

köszi szépen!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-28 11:11

Szia Szeva !! Az este nagy adagban elkészítettem ezt a finom étket, melyet kihagyni vétek !! Megsúgom neked, hogy a hétvégi választáson a fiam indul polgármester jelöltként és a delegált személyek, azt kérdezték tőlem, nem akarnám-e ezt a finomságot hétvégén megismételni ???
Köszi a receptet és mellé a salátát. Ízléses terítéken szemet gyönyörködtető látvány, az ízhatásról nem is beszélve. Nagyon-nagyon jól sikerült. Puszi érte !!!

sziszi01
sziszi01 Mon, 2010-08-16 21:21

Szia!
Köszi a receptet, nagyon jól sikerült, finom lett! Biztos még többször megcsinálom.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2010-08-13 21:38

Lehet, hogy az új krumpli magas víztartalma miatt több lisztet kíván a történet. Ha fokhagymát használsz (ami tökéletesen passzol hozzá), akkor bánj óvatosan a szerecsendióval. Két markáns fűszerről beszélünk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 12:53

En is csirkemellel sutottem, de nekem nagyon hig maradt a tocsni
resz sutes utan. Legkozelebb tobb lisztet fogok belerakni. Lehet,
hogy 1-2 gerezd fokhagyma is bele fog kerulni. Nalunk a tocsni
minden formaban nyero!

Magika71
Magika71 Sun, 2010-08-08 22:55

Sziasztok!
Én ma csirkemellel megcsináltam. Nagyon finom lett, a husi omlós és szaftos maradt. A tócsi íze a tejföl miatt inkább krumpli pürére emlékeztetett. De ettől függetlenül az egyik kedvenc gyors ebédem lesz. Mindenkinek ajánlom, nagyon gyorsan megvan és igazán isteni.

Dorka-Linda
Dorka-Linda Thu, 2010-08-05 20:26

Bocsi félre ment.
Lehet,hogy hülyességet kérdezek,de a tócsit nyersen teszem a tálba vagy előtte kisütöm?:)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2010-08-05 22:22

Igen, nyersen. Ebben az a nagyszerű, hogy egyszerre készül el a hússal, ami szintén nyersen kerül a rétegekbe. A jénai tál mellé be szoktam tenni a sütőbe egy másik tálat is, amiben a kenyér sül. Így lehet időt és energiát spórolni. Jó ügyeskedést kívánok.

villers
villers Sun, 2010-08-01 22:41

Hova lett az első hozzászólás? Ki szokták törölni a becsmérlőket?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-01 23:29

A nem tetszéssel nem lenne gond villers, de a stílus, ami sértő, annak itt nincs helye. Minden épelméjű ember képes megválogatni a szavait, arról nem is beszélve, hogy esetleg elmagyarázza a problémájának eredetét, mert azon lehet segíteni. Bár a becsmérlő, sértegető valószínűleg nem kíváncsi senkire... De az már legyen az ő problémája! Üdv: Mrs Smith

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sun, 2010-08-01 17:35

Tapasztalatból mondom, hogy sokkal szebben lehet szeletelni, nem sül az étel az edényhez, és nem utolsó sorban, hogy sokkal könnyebb elmosogatni a jénait. Ha van Kotányi spray-d vagy ehhez hasonló, akkor az alászórást elhagyhatod. A rakott krumplit és bármi rakott ételt a fenti módon kezelek.

noranizza
noranizza Sun, 2010-08-01 13:22

Jó ötlet tócsnival párosítani a pulykamellet! El tudom képzelni egy nagy családi ebéden, ahol mindenki kér még repetát belőle! :)

641
burgonya 8 db
tejföl 150 g
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
pulykamell 70 dkg