r
Nosalty Logó

Rakott lecsós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
diaka74
Rakott lecsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 1334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, és ízlés szerint befűszerezzük. Hagyjuk állni a fűszerben, addig felszeleteljük a többi hozzávalót is.
  2. A paradicsomot és a hagymát felszeljük vékony karikára, majd meghámozzuk a burgonyát, és azt is vékonyan felkarikázzuk. Ha ezzel kész vagyunk, nincs is más dolgunk, mint rétegezünk.:)
  3. Fogunk egy 30x20-as jénait, az alját kibéleljük a burgonya 1/3-ával, fűszerezzük, arra tesszük a paradicsom és a hagyma felét, majd a hús felét, és megint burgonya, paradicsom, hagyma, hús, és végül a maradék burgonya.
  4. Fólia alatt 180 fokon 40 percig, majd fólia nélkül 200 fokon 20 percig, készre sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3786
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

Eredetileg vékonyra szeletelt sertéskarajjal szoktam készíteni, és legfőképpen nyáron, mikor jó savas a paradicsom. De most úgy megkívántuk, és minden volt itthon hozzá, kivéve karaj, ezért készült most csirkemellből. Bár meg kell mondjam, semmivel nem lett rosszabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek