r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott krumpli

Tomatotree
Csirkemellel rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

709
Kalória
35.4g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
315.6g
Víz
289.4g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 4253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.4 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2199 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3286 micro
Összesen 4253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, félbevágjuk, és egyenként 3-3 szeletre vágjuk, kissé besózzuk, szerecsendióval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és állni hagyjuk.
  2. A krumplit héjastól sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk.
  3. A lisztet a fenti fűszerekkel összekeverjük, megforgatjuk benne a húst, és a felolvasztott vajban hirtelen kisütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszatesszük a serpenyőbe a húsokat, és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a karikára vágott krumpli felével kibéleljük.
  5. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a pecsenyeléből, és a krumpli rétegen szétteregetjük. A maradék krumplit szintén karikára vágjuk, és betakarjuk vele a húst (mint a rakott krumplinál).
  6. A visszamaradt pecsenyelébe beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojások ságáját. Egyenletesre elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, és egy csokor petrezselyemzöldet is hozzáadunk.
  7. A tojások fehérjét felverjük habnak, és belekeverjük a sajtos-tejfölös fűszeres pecsenyelébe, és ezzel a mártással öntjük le a hússal rakott krumplit.
  8. Kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranyszínűre vált.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tartalmas, ízletes, előre elkészíthető, minden fontos benne van, szeretjük.:))

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek