r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott krumpli

Tomatotree
Csirkemellel rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

709
Kalória
35.4g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
315.6g
Víz
289.4g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 4253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A tetejére

A tál kikenéséhez

Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.4 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7649.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2199 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3286 micro
Összesen 4253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, félbevágjuk, és egyenként 3-3 szeletre vágjuk, kissé besózzuk, szerecsendióval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és állni hagyjuk.
  2. A krumplit héjastól sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk.
  3. A lisztet a fenti fűszerekkel összekeverjük, megforgatjuk benne a húst, és a felolvasztott vajban hirtelen kisütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszatesszük a serpenyőbe a húsokat, és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a karikára vágott krumpli felével kibéleljük.
  5. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a pecsenyeléből, és a krumpli rétegen szétteregetjük. A maradék krumplit szintén karikára vágjuk, és betakarjuk vele a húst (mint a rakott krumplinál).
  6. A visszamaradt pecsenyelébe beletesszük a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojások ságáját. Egyenletesre elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, és egy csokor petrezselyemzöldet is hozzáadunk.
  7. A tojások fehérjét felverjük habnak, és belekeverjük a sajtos-tejfölös fűszeres pecsenyelébe, és ezzel a mártással öntjük le a hússal rakott krumplit.
  8. Kb. 180 fokon addig sütjük, míg a teteje aranyszínűre vált.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tartalmas, ízletes, előre elkészíthető, minden fontos benne van, szeretjük.:))

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...