Nosalty Logó

Sárgarépás töltött csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Sárgarépás töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 1203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 4811 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 121 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2884 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1566 micro
  • α-karotin
    2645 micro
  • β-karotin
    8201 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 1203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11536 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    3493 mg
  • Nátrium
    6019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9478 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    1584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2044 micro
  • Kolin:
    1280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6264 micro
  • α-karotin
    10579 micro
  • β-karotin
    32804 micro
  • β-crypt
    960 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    7398 micro
Összesen 4811 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat besózzuk (min 1/ 2 órára).
  2. A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük a pici darabokra vágott szívekkel (5 perc).
  3. Egy pillanatra beledobjuk a lekapart csirkemájakat, majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a tölteléket: A vízben áztatott kenyeret félig kicsavarjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a következőket: 2 összetört kemény tojás, 1 nyers tojás, vágott petrezselyem, hagymás szív májjal, sárgarépakockákat nyersen, 2 kk só, bors, 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, tárkony, szerecsendió ízlés szerint.
  5. 1 ek olívaolajjal az egészet átkeverjük, és megtöltjük a combokat. Olívával megkenjük a bőrét.
  6. Lekapart fokhagymával megkenjük a combokat, és szerecsendiót kaparhatunk rá. Szórhatunk rá zöldfűszereket (petrus, tárkony stb.).
  7. Kizsírozott nagy tepsibe helyezzük. A maradék tölteléket a 4 sarkába tehetjük.
  8. Sütőben megsütjük szép pirosra (én nem takartam le fóliával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x38
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4118
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Félédes vörösbor vagy Sangria.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csaba Magdi 50 recept

A töltött csirke jutott eszünkbe. A sárgarépás töltelékkel még finomabb lett, és nagyon egészséges.

Hozzászólások

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.