r
Nosalty Logó

Karajba göngyölt hús

Kittusca
Karajba göngyölt hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A "borításhoz"

708
Kalória
74.2g
Fehérje
20.6g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
245.7g
Víz
241.7g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 186 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    445.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8999.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    4701 mg
  • Nátrium
    2568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Vízbe áztatjuk a 2 zsemlét.
  2. A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, és félretesszük.
  3. A tölteléket elkészítjük, amíg a hús áll. A darált húst egy nagy tálba tesszük, lyukat csinálunk a közepébe, majd beleütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymát (ízlés szerint akár több gerezdet is lehet belenyomni), sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet és a majoránnát is beletesszük a tálba, majd kifacsarjuk a vizet a zsemléből, és belemorzsoljuk azt is a tálba.
  4. Ha mindezzel megvagyunk, az egészet jó alaposan kézzel összekeverjük.
  5. Ezután már csak össze kell állítani az ételt. A karajszeletekbe kb. egy jó nagy maréknyi fasírtot teszünk, majd a két szélét a karajnak összehúzzuk, és megtűzzük hústűvel (vagy ha nincs hústű, akkor fogpiszkálóval), majd belehempergetjük a zsemlemorzsába, és beletesszük egy kiolajozott tepsibe.
  6. Ezt addig folytatjuk, amíg nem elfogy az egyik alapanyagunk (ami marad, azt is kisütjük!).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk ez az étel ünnepi ételnek számít. Édesanyámtól tanultam ezt a receptet.

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...