Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-ropogós

Sárgarépa-ropogós
Sárgarépa-ropogós
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy eredetileg török recept - újragondolva.

A család, a barátok, ismerősök nagy kedvence lett, könnyű, fűszeres és gyorsan elkészíthető. Joghurtba, tejfölbe mártogatva isteni!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Fokhagymás-sós tejföllel mártogatva, hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. 

Lehet előétel, de egy friss, zöldsalátával könnyű, nyári vacsoraként is asztalra kerülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a répát, majd feldaraboljuk, és sós, cukros vízben, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Mikor puhára főtt a répa, leszűrjük, és villával összetörjük.
  3. Belekeverjük a fűszereket (római kömény, bors, erős paprika, fokhagyma, petrezselyem). a tojást, a magkeveréket és a zsemlemorzsát. Ha túl híg lenne a masszánk, még adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Formázható legyen!
  4. Nedves kézzel diónyi kis gombócokat készítünk, majd lisztbe forgatjuk.
  5. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a kis répagombócokat, és papírtörlőre szedjük ki.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

répafasírt, répás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

436
sárgarépa 10 közepes db
tojás 1 db
zsemlemorzsa 5 ek
fenyőmag 3 teáskanál
tökmag 3 teáskanál
napraforgómag 3 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
finomliszt 4 púpozott ek
görög joghurt 300 ml