r
Nosalty Logó

Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 901 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4058 micro
Összesen 450 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8117 micro
Összesen 901 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, s mindenestől lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelőn.
  2. Hozzáütjük a tojást, hintünk rá sót, borsot, s kb. 15 dkg zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk.
  3. Ezután válik el, hogy a zsemlemorzsa elegendő volt-e. Melyik cukkini mennyire vizesedik, milyen durva a zsemlemorzsa, mekkora a tojás.. sorolhatnám.. Szóval, ha szükséges, adunk még hozzá.
  4. Kockára vágjuk a sajtot.
  5. Kis golyókat formázunk, középen a sajtkockákkal, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 78915
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Ajánló

Egy kis salátával igazán könnyű vacsora. Ám bármilyen köret mellé teljes értékű, laktató feltét ebédnél is. Amikor sajt nélkül készül, akkor friss petrezselyemzöldet aprítok a masszába.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
Flikflak 30 recept

Időszakonként megdöbbentően kevés húst eszünk, s néha egész vad dolgokat is képes készíteni az ember zöldségekből. De ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb, mint reméltem és sokkal barátságosabb, mint anno a sárgarépapörkölt :o))

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Flikflak! Na látod, ez már étel! Ezt biztosan ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla. Üdvözlettel uborkafa

Flikflak

Szia, Javaslat: Ha elég gyors vagy, akkor kevés zsemlemorzsa elég a masszába. Ám ha vagy több cukkinib?l csinálod, vagy lassabban, akkor inkább a reszelés után sózd, nyomkodd ki a levét, s úgy folytasd tovább. S még így is lehetséges, hogy több morzsa kell, de ekkor elvészhet a nagyon "cukkinissága". Mosolygós napot! Flikflak

Törölt felhasználó

Kedves Flikflak ! Nagyon kedves vagy, köszönöm a hasznos tanácsokat. Köszönöm a mosolygós napot. Hasonlókat Neked is! Üdvözlettel uborkafa

Bató Edit

Szia Flikflak! Ez nagyon finomnak t?nik és én imádom a cukkinit minden formában. Biztosan megsütöm. Köszi a receptet! Üdv. Edit.

Flikflak

Egészségedre! :o)

Flikflak

S még valami Edit :o) Ha ennyire imádod a cukkini ízét, akkor a sajtos változatát valammi enyhe íz? sajttal, de méginkább a sajt nélküli változatát ajánlom. Ugyanis sajttal, s anélkül teljesen más az íze. Nem csak kicsit, hanem teljesen! Egy dominánsabb sajt esetén pedig már el is veszett teljesen maga a zöldség illuziója is...

Debmo

Hello Flikflak! Arra gondoltam, hogy ha a lereszelt cukkinit besózod és egy kicsit hagyod a begyúrás el?tt állni - hogy a levét engedje ki egy kicsit - , akkor nem lenne jobb? Vagy akkor az íze is menne vele?

Flikflak

Szia Debmo, nekem a gyorsan, kevés morzsával verzió jött be leginkább. De próbáld ki Te is, hogy számodra miként készítve finomabb, illetve, ha nagyobb dózisban készíted, akkor úgysem lehet elég gyors az ember lánya, s marad a levez?s-kinyomós változat. :o)

Bató Edit

Kedves Flikflak! Köszi a jó tanácsokat, biztos finom a másik variáció is, lehet, hogy kipróbálom. Bár a sajt íze jól simult a cukkinihez, s két kis golyó maradt bel?le, a többi elfogyott. Szerintem ez önmagáért beszél. Köszi mégegyszer! Üdv:Edit

Flikflak

Egészségetekre! Örülök,hogy nem csalódtál benne :o))

Törölt felhasználó

EGYSZER? és NAGYSZER?! Nekem mindegyik változata bejött, mert hát kipróbáltam sajttal és anélkül, kicsavarva a cukkíni levét, és kicsavarás nélkül is :-) Köszi ezt a finom és rendkívül egyszer? és gyors receptet!!!

Flikflak

Szia Szuprit! :o))) Nagyon szívesen!!!! Közben itt mosolygok, hogy minden verziót kipróbáltál :o))) Legyen nagyon szép heted! flikflak

laktiduj

Megcsináltam,nagyon fincsi lett:)Köszi

marcsiga5

fantasztikus recept:) koszonom:)nagyon finom lett:P

Törölt felhasználó

elkészítettem most ebédre....és ....NAGYON FINOM VOLT:-D! köszönet a receptért.egyszer? és nagyszer?:-)

farkas76

Most csináltam ilyet el?ször, de nagyon finom lett. Azt hiszem gyakran megismételjük a nyáron :)

Bea911

Zoldbab fozelek melle keszitettem el, nagyon nagy sikert aratott! :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Valaki próbálta esetleg ezt a receptet (vagy más zöldségfasírtot) zsemlemorzsa és egyéb kenyérszármazékok nélkül? Simán tojással és f?szerekkel m?ködhet? Másik kérdés: nem szívesen sütök olajban - mehetne ez a massza gombócokat formálva (pl. a muffinsüt? lyukacskáiba helyezve) a süt?be is? Ilyenkor miben kell változtatni a recepten? Köszönöm, ha tudtok segíteni. Otthon vár (hogy engem vagy a jobb sorsot, azt nem tudom) a cukkini a h?t?ben :)

Törölt felhasználó

Szia Welli!Remélem még tudod használni a tanácsomat.Én sem nagyon ehetek olajban sült dolgokat.A fasírtot muffinsüt?ben sütöm,és a masszába keverek bele egy kis olajat.A muffinsütöt kisebb darabokra vágott alufóliával bélelem ki és egy csepp olajat öntök mindegyik lyukba,ahova fasírt kerül.Az üresekbe vizet teszek.A férjemét vékony baconszeletekkel bélelem ki és úgy teszem bele a golyócskákat,amibe néha sajtkockákat is dugok.A tetejét is lekenem egy kis olajjal. Szerintem hasonlóan m?ködne ez ezzel a cukkini fasírttal is.Azt nem tudom,hogy zsemlemorzsa nélkül m?ködik-e,valami"tartalom" kellene bele.Sok szerencsét,remélem segítettem!Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm szépen, mindenképpen segítettél! Kipróbálom a módszert :) Eszter

zsofyy

Szia Eszter! Próbáltad végül süt?ben sütni? Hogy sikerült? Én sem szívesen sütök olajban. Köszi: Zsófi

Törölt felhasználó

Szia, én mindig zabkorpát használok a fasírt-félékhez, felszívja a folyadékot, de ugyanakkor egészséges. Holnap meg is csinálom ezt a receptet, mert 6 nagy cukkinit hoztunk a kertb?l. :-)

Törölt felhasználó

Húúúú ez gyors volt és isteni finom!! Nagyon köszönöm!! Az eredeti recepten némi-nem? változtatást eszközöltem, a sajt helyett sonkát tettem bele mert csak az volt, de így is nagyon jó lett. Még a 4 éves gyerekem aki leveseken és tésztán kívül nem nagyon eszik meg semmit, még ? is bevágott vagy kett?t!!

nagymokuc

Nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom! Gyors, egyszer?, isteni! :)))

Törölt felhasználó

Szia! Nemrég kezdtünk el áttérni a tudatos étkezésre és nagy öröm volt nekem ez a könnyen és gyorsan elkészíthet? recept. Nagyon egyszer? elkészíteni és nagyon finom:) A 18 hónapos kismanóm is ette:) Babás körben többen is elkészítették már köszönjük:) Üdv Niki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!