Időszakonként megdöbbentően kevés húst eszünk, s néha egész vad dolgokat is képes készíteni az ember zöldségekből. De ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb, mint reméltem és sokkal barátságosabb, mint anno a sárgarépapörkölt :o))
Időszakonként megdöbbentően kevés húst eszünk, s néha egész vad dolgokat is képes készíteni az ember zöldségekből. De ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb, mint reméltem és sokkal barátságosabb, mint anno a sárgarépapörkölt :o))
Egy kis salátával igazán könnyű vacsora.
Ám bármilyen köret mellé teljes értékű, laktató feltét ebédnél is.
Amikor sajt nélkül készül, akkor friss petrezselyemzöldet aprítok a masszába.
Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!
Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (37)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagypénteken ez volt az ebédünk, nagyon finom lett! Besóztam, kinyomkodtam és a zsemlemorzsán kívül egy kis reszelt trappistát is kevertem bele, a közepébe füstölt sajtot tettem. Sikere volt! :-)
Én megbolondítom még egy kis majoránnával és fasírt fűszerkeverékkel! Isteni!
Hát ez szerintem nagy favorit lesz :D Egyszerű, egészséges és nagyon finom :D Igaz, én a zsemlemorzsa helyett darált zabpelyhet használtam bele is és forgatáshoz is, ráadásul kevesebb is elég volt (bele 100g, forgatáshoz csak 25g ment el). 18 golyócska lett, mert annyi kockát vágtam a sajtból :D
Most sülnek a kis golyócskák:) Füstölt sajtot tettem bele és nagyon finom lett! :) Viszont nagyon naiv voltam amikor azt hittem 20 percnél többet nem fogok a konyhába tölteni.. Kíváncsi lennék ki csinálja meg 10 perc alatt a reszelést a golyókat..De mindegy az eredmény kárpótolt:)
Nagyon finom lett, köszönjük! Én sajttal illetve kolbásszal töltöttem meg - utóbbit párom nagy örömére :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. július 14-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: könnyed nyári 30 percesek
Üdvözlettel, NoSalty
Sziasztok!
Fagyasztott, gyalult tökből készítettem el,kiolvadás után jól kinyomkodtam,kb.ökölnyi mennyiség lett.Mindent tettem bele,amit húsos fasírtba kell /reszelt hagyma-fokhagyma,1tojás,pirospaprika, 1 tk olaj,só,fekete bors,pici kaporral,chili/ . 12 db lett belőle.Mennyei!! Köszönöm a szupi receptet!
Üdv:Judit
Nagyon finom! Egész nyáron "étlapon volt", és szerintem holnap is soron lesz, füstölt sajtkockával megunhatatlan. Köszönöm a receptet :)!
villámgyors és nagyon finom!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam, mentem, köszönöm szépen, van cukkinim az udvarba, most már nőtt az elkészítési lehetőségem.:)
Szép nyárias hétvégét kívánok, és még sok nyárias napot, lehetőleg vakációs lehetőséggel ! :)
Éva-Anyóca
Mi ma vacsira laktunk be belőle dageszra egy kis rizzsel és fokhagymás tejföllel... Fincsi lett nagyon, azt meg végképp nem gondoltuk volna, hogy cukkinitől így jól lehet lakni :) Hogy egy kis konyhatechnikai beszámolóval is kiegészítsem a mondandómat, s ne csak áradozzak itt jóllakottan: besóztam a cukkinit reszelés után, és egy szűrőben hagytam kb. fél órát lecsepegni és még ki is csavargattam kicsit - elég sok lé lejött róla, de még így is sokallottam csöppet a zsemlemorzsát, amit felvett végül. A biztonság kedvéért egy kis maradék reszelt sajttal feldúsítottam a masszát, nem tudom, hogy anélkül milyen, így mindenesetre isteni volt :) A végére egészen meglódult a fantáziám, úgyhogy a legközelebbi sütéskor valószínűleg többféle lesz, szezámos, lenmagos, fokhagymás, stb... nyami :) Köszi a receptet, felvettük a repertoárba!
Szia!
Nemrég kezdtünk el áttérni a tudatos étkezésre és nagy öröm volt nekem ez a könnyen és gyorsan elkészíthető recept. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom:) A 18 hónapos kismanóm is ette:)
Babás körben többen is elkészítették már köszönjük:) Üdv Niki
Nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom! Gyors, egyszerű, isteni! :)))
Húúúú ez gyors volt és isteni finom!! Nagyon köszönöm!!
Az eredeti recepten némi-nemű változtatást eszközöltem, a sajt helyett sonkát tettem bele mert csak az volt, de így is nagyon jó lett. Még a 4 éves gyerekem aki leveseken és tésztán kívül nem nagyon eszik meg semmit, még ő is bevágott vagy kettőt!!
Sziasztok!
Valaki próbálta esetleg ezt a receptet (vagy más zöldségfasírtot) zsemlemorzsa és egyéb kenyérszármazékok nélkül? Simán tojással és fűszerekkel működhet?
Másik kérdés: nem szívesen sütök olajban - mehetne ez a massza gombócokat formálva (pl. a muffinsütő lyukacskáiba helyezve) a sütőbe is? Ilyenkor miben kell változtatni a recepten?
Köszönöm, ha tudtok segíteni. Otthon vár (hogy engem vagy a jobb sorsot, azt nem tudom) a cukkini a hűtőben :)
Szia, én mindig zabkorpát használok a fasírt-félékhez, felszívja a folyadékot, de ugyanakkor egészséges. Holnap meg is csinálom ezt a receptet, mert 6 nagy cukkinit hoztunk a kertből. :-)
Szia Welli!Remélem még tudod használni a tanácsomat.Én sem nagyon ehetek olajban sült dolgokat.A fasírtot muffinsütőben sütöm,és a masszába keverek bele egy kis olajat.A muffinsütöt kisebb darabokra vágott alufóliával bélelem ki és egy csepp olajat öntök mindegyik lyukba,ahova fasírt kerül.Az üresekbe vizet teszek.A férjemét vékony baconszeletekkel bélelem ki és úgy teszem bele a golyócskákat,amibe néha sajtkockákat is dugok.A tetejét is lekenem egy kis olajjal. Szerintem hasonlóan működne ez ezzel a cukkini fasírttal is.Azt nem tudom,hogy zsemlemorzsa nélkül működik-e,valami"tartalom" kellene bele.Sok szerencsét,remélem segítettem!Üdv.:Éva
Kedves Éva! Köszönöm szépen, mindenképpen segítettél! Kipróbálom a módszert :) Eszter
Szia Eszter!
Próbáltad végül sütőben sütni? Hogy sikerült? Én sem szívesen sütök olajban. Köszi: Zsófi
Zoldbab fozelek melle keszitettem el, nagyon nagy sikert aratott! :)
Most csináltam ilyet először, de nagyon finom lett. Azt hiszem gyakran megismételjük a nyáron :)
elkészítettem most ebédre....és ....NAGYON FINOM VOLT:-D!
köszönet a receptért.egyszerű és nagyszerű:-)
fantasztikus recept:) koszonom:)nagyon finom lett:P
Megcsináltam,nagyon fincsi lett:)Köszi
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
EGYSZERŰ és NAGYSZERŰ!
Nekem mindegyik változata bejött, mert hát kipróbáltam sajttal és anélkül, kicsavarva a cukkíni levét, és kicsavarás nélkül is :-)
Köszi ezt a finom és rendkívül egyszerű és gyors receptet!!!
Szia Szuprit! :o)))
Nagyon szívesen!!!! Közben itt mosolygok, hogy minden verziót kipróbáltál :o)))
Legyen nagyon szép heted!
flikflak
Egészségetekre! Örülök,hogy nem csalódtál benne :o))
Kedves Flikflak!
Köszi a jó tanácsokat, biztos finom a másik variáció is, lehet, hogy kipróbálom. Bár a sajt íze jól simult a cukkinihez, s két kis golyó maradt belőle, a többi elfogyott. Szerintem ez önmagáért beszél. Köszi mégegyszer! Üdv:Edit
Hello Flikflak!
Arra gondoltam, hogy ha a lereszelt cukkinit besózod és egy kicsit hagyod a begyúrás előtt állni - hogy a levét engedje ki egy kicsit - , akkor nem lenne jobb? Vagy akkor az íze is menne vele?
Szia Debmo,
nekem a gyorsan, kevés morzsával verzió jött be leginkább. De próbáld ki Te is, hogy számodra miként készítve finomabb, illetve, ha nagyobb dózisban készíted, akkor úgysem lehet elég gyors az ember lánya, s marad a levezős-kinyomós változat. :o)
Szia Flikflak!
Ez nagyon finomnak tűnik és én imádom a cukkinit minden formában. Biztosan megsütöm.
Köszi a receptet! Üdv. Edit.
S még valami Edit :o)
Ha ennyire imádod a cukkini ízét, akkor a sajtos változatát valammi enyhe ízű sajttal, de méginkább a sajt nélküli változatát ajánlom. Ugyanis sajttal, s anélkül teljesen más az íze. Nem csak kicsit, hanem teljesen! Egy dominánsabb sajt esetén pedig már el is veszett teljesen maga a zöldség illuziója is...
Egészségedre! :o)
Kedves Flikflak!
Na látod, ez már étel! Ezt biztosan ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla.
Üdvözlettel
uborkafa
Szia,
Javaslat:
Ha elég gyors vagy, akkor kevés zsemlemorzsa elég a masszába.
Ám ha vagy több cukkiniből csinálod, vagy lassabban, akkor inkább a reszelés után sózd, nyomkodd ki a levét, s úgy folytasd tovább. S még így is lehetséges, hogy több morzsa kell, de ekkor elvészhet a nagyon "cukkinissága".
Mosolygós napot!
Flikflak
Kedves Flikflak !
Nagyon kedves vagy, köszönöm a hasznos tanácsokat.
Köszönöm a mosolygós napot. Hasonlókat Neked is!
Üdvözlettel
uborkafa