Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis fasírt ahogy helena készíti

Krumplis fasírt ahogy helena készíti
Krumplis fasírt ahogy helena készíti
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősöm ajánlotta, hogy nagyon finom a burgonyapogácsa, és próbáljam ki. Gyorsan elmagyarázta, hogyan készíti. Én hasonlóan készítettem el, ahogy a húsból készítem. Sokféle fasírozottat készítettem már, de ezt csak most először. Én friss salátával készítettem: kínai kel, paradicsom, paprika, só, bors, citromlé. Ízlés szerint sózni, fűszerezni. Olcsó és nagyon finom étel, csak jobban kell fűszerezni, mint a húst.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát vágjuk apró kockára, és 2 ek olajon megfonnyasztjuk.
  3. Amikor kihűl a burgonya és a hagyma, hozzáadjuk a többi hozzávalókat, a tojást, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, összegyúrjuk, és fasírozottat formálunk, ha hígabb a massza, tegyünk bele 1-2 ek zabpelyhet vagy zsemlemorzsát.
  4. Majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban szép aranybarnára sütjük.
  5. Friss salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 407
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplifasírt, burgonyapogácsa, krumpliból készült fasírozott

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zildi
zildi Mon, 2013-09-30 12:26

A burgonyás fasírt LÉ-seknek is jó. /lisztérzékenyek /
Én így csinálom.
60 dkg darált hús,
2 db közepes burgonya reszelve közepes lyukon /3 IS LEHET/
1-gyel több tojás, mint általában, én 3-at teszek bele.
Jó sok fokhagyma,
1 kisebb fej v.hagyma apróra vágva, /nem sütöm elő, minek?/
1 kk. piros paprikapor /kicsit erős még jobb!/
/Ha nagyon puha a massza, 1 evőkanál kukoricaliszt bele/
Gombócok, sütés... /Semmi kenyérmorzsa!/

A fogyósoknak is jó!! Semmi kenyér meg k.morzsa!

839
burgonya 60 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
füstölt pirospaprika 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 bögre
napraforgó olaj 3 dl