r
Nosalty Logó

Krumplis fasírt ahogy helena készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Krumplis fasírt ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    279.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 3355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát vágjuk apró kockára, és 2 ek olajon megfonnyasztjuk.
  3. Amikor kihűl a burgonya és a hagyma, hozzáadjuk a többi hozzávalókat, a tojást, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, összegyúrjuk, és fasírozottat formálunk, ha hígabb a massza, tegyünk bele 1-2 ek zabpelyhet vagy zsemlemorzsát.
  4. Majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban szép aranybarnára sütjük.
  5. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11718
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Egyik ismerősöm ajánlotta, hogy nagyon finom a burgonyapogácsa, és próbáljam ki. Gyorsan elmagyarázta, hogyan készíti. Én hasonlóan készítettem el, ahogy a húsból készítem. Sokféle fasírozottat készítettem már, de ezt csak most először. Én friss salátával készítettem: kínai kel, paradicsom, paprika, só, bors, citromlé. Ízlés szerint sózni, fűszerezni. Olcsó és nagyon finom étel, csak jobban kell fűszerezni, mint a húst.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.