Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger háziasan

Hamburger háziasan
Hamburger háziasan
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hamburgert, de igazán finom hamburger húspogácsát még nem sikerült vennem, viszont elég drágának találtam őket. Úgy gondoltam, miért ne próbáljam meg, hátha nekem is sikerül valami finomat összehozni. Az első próbálkozás elég jól sikerült, és fejenként egy hamburgerrel jól is laktunk.

hozzávalók / 4 adag

4 hamburgerhez:

A húspogácsához:

  • 40 dkg sertés-marha vegyes darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt chili paprika
  • 3 ek mustár
  • sütéshez 1 ek olaj
  • 4 hamburger zsemle
  • 1 paradicsom
  • 4 db lapkasajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 saláta levél
  • 12 karika uborka (lehet savanyú is)
  • ketchup
  • mustár
  • 4 karika csípős paprika
  • 4 ek gomba konzerv
  • majonéz
  • reszelt füstölt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a vöröshagymát. Rászórjuk a darált húsra, és minden egyéb összetevővel, fűszerrel jól összedolgozzuk. A masszát elnegyedeljük, 4 golyót gyúrunk, és mindegyiket lelapítjuk, amennyire csak lehet.
  2. A zsemléket félbevágjuk, és a vágott felükkel lefelé, zsiradék nélküli serpenyőben kicsit megpirítjuk.
  3. A serpenyőben 1 ek olajat melegítünk, amelyen megsütjük a húspogácsákat (egyszerre kettőt sütöttem, és amikor jól megpirult, akkor megfordítottam).
  4. A zsemlék aljára saláta levelet teszünk, erre rakjuk a szószokat (mustár, ketchup, majonéz), majd a konzerv gombáról lecsepegtetjük a levét, és szintén a salátára rakjuk.
  5. Felkarikázzuk a paradicsomot, ez kerül a gombás rétegre, majd erre teszünk 1-1 szelet lapkasajtot.
  6. Közben megsült a húspogácsa, ami a lapkasajtos rétegre kerül még melegen, hogy a sajt elolvadjon.
  7. A húspogácsára 3-3 szelet uborkát, reszelt füstölt sajtot, és lilahagyma karikákat rakunk, majd az erős zöldpaprika karikákat kisebb darabkákra vágjuk, és elosztjuk, hogy mindenhová jusson, de sehol legyen egyszerre túl erős.
  8. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 33 013
elküldve: 10
receptkönyvben: 135
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamburger, húspogácsa, gyors házi hamburger

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!