Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos húsleves grízgombóccal

Sáfrányos húsleves grízgombóccal
Sáfrányos húsleves grízgombóccal
210 perc / előkészület: 10 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Levesmániám van,a húsleves az egyik kedvencem.Számomra fontos, hogy ízes, tartalmas legyen egy leves. Na, ez pont ilyen.

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Elkészíthetjük ugyanígy marhahúsból is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk. A habot mindig figyeljük, és szedjük le a leves  tetejéről.
  2. Teatojásba tegyük bele az egész feketeborsot, a szegfűborsot és a sáfrányt.
  3. Alacsony lángon, szinte gyöngyözve főzzük kb. 1,5 órát fedő alatt.(Mielőtt felzöldségezzük a levest, én kétszer át szoktam szűrni, miután kiveszem belőle a húst.)
  4. Beletesszük a zöldségeket. Fontos, hogy a vöröshagymának csak az alsó bajszát vágjuk le, héjastól tegyük a levesbe, ettől is nagyon szép színt kap.További kb.1,5 órát főzzük fedő alatt.
  5. Elkészítjük a grízgaluskákat: 2 tojást habosra felverünk, hozzáadjuk a grízt, sót és az olajat. Egy habverővel simára keverjük.
  6. Felteszünk vizet forrni, és 1 kanál segítségével beleszaggatjuk. 10 percig főzzük, majd lezárjuk alatta a gázt, és fedő alatt 5-10 percig még hagyjuk. Ezután szűrjük le.
  7. Ha elkészült a levesünk, kivesszük belőle a zöldségeket, ilyenkor is át lehet még egyszer szűrni, de nem fontos.
  8. Grízgaluskával tálaljuk.Friss petrezselyemmel meghintjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 981
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztás húsleves, húsleves daragaluskával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almuci
ReBarbara / Almuci Wed, 2013-01-09 20:07

Szia!

Már kétszer is elkészítettem ezt a levest, életem első húslevese volt, páromnál nagy sikert aratott :)

Köszi a receptet!

Sabineee
Sabineee Fri, 2012-01-06 21:18

A vöröshagymát a külső héjával együtt kell főzni? :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-01-06 23:26

Igen héjastól kell beletenni,csak a két végét szoktam levágni,ugyanis ettől nagyon szép színt kap a leves.

211
karajcsont 1 kg
bors 1 kávéskanál
szegfűbors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sáfrány 1 csipet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
kelkáposzta 1 kis db
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 0.5 db
burgonya 1 db
paradicsom 1 db
paprika 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
víz 3 l
tojás 2 db
búzadara 180 g
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint