r
Nosalty Logó

Libaleves Bistro módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Libaleves Bistro módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves főzése

Tálalás

Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves főzése

Tálalás

Összesen 4395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves főzése

Tálalás

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1181 micro
  • β-karotin
    3154 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    315.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11019.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3049 mg
  • Nátrium
    6655 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    4907.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2673 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    9447 micro
  • β-karotin
    25234 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    6024 micro
Összesen 4395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Leves főzése

  1. A vöröshagymán kívül a zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk fel nagyobb darabokra.
  2. Fontos tipp: a vöröshagymát mossuk meg, a külső barna héjra is szükség van. Vágjuk keresztbe ketté. Serpenyőben szárazon pirítsuk meg (sötét barnára) a hagyma vágott felét. A hagyma héj és a pirított hagyma adja meg a leves színét.
  3. A libacombot és aprólékot leforrázzuk. Rakjuk fel hideg vízben, annyi amennyi ellepi, és forraljuk fel. Ha felforr, a vizet öntsük le, és újra rakjuk fel hideg vízben, most már bőven.
  4. Rakjuk bele az összes zöldséget és fűszert. Főzzük 4-6 órán át, gyöngyöző forralással, NE LOBOGJON, mert zavaros lesz, de közben figyeljük, hogy a comb mikor puhul meg, kb 2-3 óra múlva. Ha puha a comb, vegyük ki, és a húst fejtsük le a csontról. A csontot és bőrt visszarakjuk a levesbe.
  5. Többször kóstoljuk meg főzés közben, inkább sózzuk többször keveset. Ha kész a leves, vegyük le a tűzhelyről, és 15 percet pihentessük. Szűrjük le finom lukú szűrőn, lassan hogy ne "törjön össze". Az összetörés az, ha zavaros lesz, ez akkor történik, ha gyorsan szűrjük, durván.

Tálalás

  1. Kevés leves és víz keverékében főzzük ki a csigatésztát, és kevés levesben főzzük meg a zöldborsót. A levesben főtt zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. A főtt húst is vágjuk hasonló vastagságú csíkokra.
  2. Tálaláskor a tányérba rakjuk a zöldségeket, húst és a tésztát, forró levest merjünk rá.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1056
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Ajánló

Minden fontos családi ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libaleves Bistro módra
Friedrich Antal 76 recept

Nagyon szereti a húslevest az egész család, többek között a libalevest is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...