Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libaleves Bistro módra

Libaleves Bistro módra
Libaleves Bistro módra
325 perc / előkészület: 25 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szereti a húslevest az egész család, többek között a libalevest is...

hozzávalók / 8 adag

Leves főzése

Tálalás

ajánlat

Minden fontos családi ebédre.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves főzése

  1. A vöröshagymán kívül a zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk fel nagyobb darabokra.
  2. Fontos tipp: a vöröshagymát mossuk meg, a külső barna héjra is szükség van. Vágjuk keresztbe ketté. Serpenyőben szárazon pirítsuk meg (sötét barnára) a hagyma vágott felét. A hagyma héj és a pirított hagyma adja meg a leves színét.
  3. A libacombot és aprólékot leforrázzuk. Rakjuk fel hideg vízben, annyi amennyi ellepi, és forraljuk fel. Ha felforr, a vizet öntsük le, és újra rakjuk fel hideg vízben, most már bőven.
  4. Rakjuk bele az összes zöldséget és fűszert. Főzzük 4-6 órán át, gyöngyöző forralással, NE LOBOGJON, mert zavaros lesz, de közben figyeljük, hogy a comb mikor puhul meg, kb 2-3 óra múlva. Ha puha a comb, vegyük ki, és a húst fejtsük le a csontról. A csontot és bőrt visszarakjuk a levesbe.
  5. Többször kóstoljuk meg főzés közben, inkább sózzuk többször keveset. Ha kész a leves, vegyük le a tűzhelyről, és 15 percet pihentessük. Szűrjük le finom lukú szűrőn, lassan hogy ne "törjön össze". Az összetörés az, ha zavaros lesz, ez akkor történik, ha gyorsan szűrjük, durván.

Tálalás

  1. Kevés leves és víz keverékében főzzük ki a csigatésztát, és kevés levesben főzzük meg a zöldborsót. A levesben főtt zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. A főtt húst is vágjuk hasonló vastagságú csíkokra.
  2. Tálaláskor a tányérba rakjuk a zöldségeket, húst és a tésztát, forró levest merjünk rá.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves, libaleves, libaleves gazdagon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

550
libaaprólék 100 dkg
libacomb 70 dkg
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zeller 15 dkg
gyömbér 3 dkg
csiperkegomba 5 dkg
petrezselyem 3 szál
kápia paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
1 dkg
bors 5 g
lestyán 5 g
kurkuma 2 g
víz 3 l
zöldborsó 20 dkg
csigatészta 10 dkg
víz 0.5 l
szárnyas alaplé 0.5 l