Libaleves Bistro módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves főzése
-
125g libaaprólék260 kcal
-
88g libacomb169 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
19g fehérrépa12 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
19g zeller7 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
15g kápia paprika3 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g bors2 kcal
-
1g lestyán0 kcal
-
0g kurkuma1 kcal
-
375g víz0 kcal
Tálalás
-
25g zöldborsó20 kcal
-
13g csigatészta46 kcal
-
63g víz0 kcal
-
63g szárnyas alaplé4 kcal
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves főzése
-
1000g libaaprólék2078 kcal
-
700g libacomb1350 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g zeller54 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10g só0 kcal
-
5g bors13 kcal
-
5g lestyán0 kcal
-
2g kurkuma6 kcal
-
3000g víz0 kcal
Tálalás
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g csigatészta371 kcal
-
500g víz0 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
Összesen
4395
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves főzése
-
14.2g libaaprólék30 kcal
-
10g libacomb19 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.1g zeller1 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0.7g csiperkegomba0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.7g kápia paprika0 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.1g lestyán0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
42.7g víz0 kcal
Tálalás
-
2.8g zöldborsó2 kcal
-
1.4g csigatészta5 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
7.1g szárnyas alaplé0 kcal
Összesen
60
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1377.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 613.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1181 micro
-
β-karotin 3154 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 315.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11019.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 3049 mg
-
Nátrium 6655 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 4907.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2673 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 9447 micro
-
β-karotin 25234 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 6024 micro
Összesen
4395
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 37 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Leves főzése
-
100 dkg libaaprólék
-
70 dkg libacomb
-
30 dkg sárgarépa
-
15 dkg fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
15 dkg zeller
-
3 dkg gyömbér
-
5 dkg csiperkegomba
-
3 szál petrezselyem
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 dkg só
-
5 g bors
-
5 g lestyán
-
2 g kurkuma
-
3 l víz
Tálalás
-
20 dkg zöldborsó
-
10 dkg csigatészta
-
0.5 l víz
-
0.5 l szárnyas alaplé
Elkészítés
Leves főzése
- A vöröshagymán kívül a zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk fel nagyobb darabokra.
- Fontos tipp: a vöröshagymát mossuk meg, a külső barna héjra is szükség van. Vágjuk keresztbe ketté. Serpenyőben szárazon pirítsuk meg (sötét barnára) a hagyma vágott felét. A hagyma héj és a pirított hagyma adja meg a leves színét.
- A libacombot és aprólékot leforrázzuk. Rakjuk fel hideg vízben, annyi amennyi ellepi, és forraljuk fel. Ha felforr, a vizet öntsük le, és újra rakjuk fel hideg vízben, most már bőven.
- Rakjuk bele az összes zöldséget és fűszert. Főzzük 4-6 órán át, gyöngyöző forralással, NE LOBOGJON, mert zavaros lesz, de közben figyeljük, hogy a comb mikor puhul meg, kb 2-3 óra múlva. Ha puha a comb, vegyük ki, és a húst fejtsük le a csontról. A csontot és bőrt visszarakjuk a levesbe.
- Többször kóstoljuk meg főzés közben, inkább sózzuk többször keveset. Ha kész a leves, vegyük le a tűzhelyről, és 15 percet pihentessük. Szűrjük le finom lukú szűrőn, lassan hogy ne "törjön össze". Az összetörés az, ha zavaros lesz, ez akkor történik, ha gyorsan szűrjük, durván.
Tálalás
- Kevés leves és víz keverékében főzzük ki a csigatésztát, és kevés levesben főzzük meg a zöldborsót. A levesben főtt zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. A főtt húst is vágjuk hasonló vastagságú csíkokra.
- Tálaláskor a tányérba rakjuk a zöldségeket, húst és a tésztát, forró levest merjünk rá.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1056
- Feltöltés dátuma: 2015. november 17.
Ajánló
Minden fontos családi ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Nagyon szereti a húslevest az egész család, többek között a libalevest is...