Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes húsleves

Tökéletes húsleves
Tökéletes húsleves
380 perc / előkészület: 20 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik olyan receptem, amit még soha nem rontottam el. Leginkább azoknak szeretnék kedvezni vele, akik kezdők a konyhában, avagy a húsleves készítésében.  Természetesen lehetőség van más húsrész vagy csont használatára is, én most csirkéből készítettem a levest. A megadott mennyiségek egy 7 literes fazékra vonatkoznak. Gyakran készítem ezt az ételt, mert alapléként sokszor van szükségem rá. Használom paradicsommártáshoz, gulyásleveshez és minden olyan fogásnál, ahol gazdagabb ízvilágot hoz létre, mint a víz. Jó szívvel ajánlom!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat előkészítjük a főzéshez. Fazékba tesszük őket, majd hideg vízzel engedjük fel. A fazekat szinte teljesen töltsük fel vízzel (amennyiben 7 literes űrtartalommal dolgozunk), csak annyi helyet hagyjunk, amennyi zöldséget adunk majd hozzá. A húsleves annál finomabb, minél lassabban, minél hosszabb ideig fő, ezért a legalacsonyabb lángon kezdjük el főzni. Idő hiányában a kezdőponttól a lehabozásig főzhetjük magasabb lángon is.
  2. A vöröshagymákat megmossuk, majd kétfelé vágjuk. A héjrészeket nem távolítjuk el. Egy lábosban vagy platnin a vágási felülettel lefelé helyezve feketedésig pirítjuk a hagymákat úgy, hogy közben folyamatosan a felülethez nyomjuk őket a kezünkkel. A feketedéstől ne ijedjünk meg, ez az ízeket nem befolyásolja, azonban szükséges ahhoz, hogy a leves színe minél szebb legyen.
  3. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Karalábéból, zellergumóból csak kis darabot adunk a leveshez, ezért a megmaradt részeket célszerű lefagyasztani a következő húsleveshez.
  4. A fövő levesünket folyamatosan ellenőrizzük, majd ha habozni kezd, egy szitával vagy szűrővel lehabozzuk. Ezt a műveletet többször is megismételjük, hiszen a hab nem egyszerre keletkezik. Azért van szükség erre az eljárásra, hogy a leves ne legyen zavaros, azaz kellően tiszta legyen.
  5. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, a sót, a fűszereket és a petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhára főnek. A levest kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább.
  6. Ha a leves elkészült, a zöldségeket és a húst szűrőkanállal kiemeljük. A levet egy megfelelő méretű edénybe szűrjük át.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 233
össznézettség: 19 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos húsleves, húsleves gazdagon, bouillon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2019-07-15 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

251
csirkefarhát 1 db
csirkeszárny 6 db
csirkenyak 8 db
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 8 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
csiperkegomba 2 közepes db
kelkáposzta levél 2 közepes db
paradicsom 0.5 db
tv paprika 0.25 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
sáfrány 1 teáskanál
gyömbér 0 ízlés szerint
3 ek
fekete bors 30 szem