r
Nosalty Logó

Indiai spenótos csirke (Saagwala)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Indiai spenótos csirke (Saagwala)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    9979 micro
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    39918 micro
Összesen 2146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha friss spenótlevekkel dolgozunk, mossuk meg alaposan, vágjuk le és dobja ki a gyökérrészt, majd helyezzük a leveleket és a szárakat egy hőálló tálba. Öntsünk a spenótlevelekre forrásban lévő vizet, és hagyjuk állni 1 percig. Lecsepegtetjük, majd turmixgépben pürésítjük. Ha gyorsfagyaszott parajkrémmet használunk, a főzés előtt engedjük fel.
  2. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat vagy vajat, majd a hagymát pirítsuk aranybarnára, körülbelül 5 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatosan kevergetés mellett pirítsuk további 2 percig.
  3. Ha az indiai fűszerek illata már átjárta a konyhánkat, azonnal adjuk hozzá a paradicsomot. Körülbelül 2 percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul.
  4. Hozzáadjuk a csirkét, majd 3 percig pirítjuk. Ezután mehet hozzá a só és a cukor, majd belekeverjük a spenótpürét. Közepes lángon pároljuk, amíg a csirke megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
  5. Végezetül adjuk hozzá a kókuszkrémet vagy a tejszínt. Kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük, meglocsolhatjuk friss citrom levével. Ha krémesebb állagot szeretnénk, adjuk hozzá egy kis vajat. Közvetlenül tálalás előtt csorgassunk tejszínt a curryre, tálaljuk naan-kenyérrel, raitával vagy basmati rizzsel.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai spenótos csirke (Saagwala)
Hering András 166 recept

A saagwala az észak-indiai konyhában elterjedt, könnyű curry-étel, ami valójában kurkumával, fahéjjal, garam masalával és friss spenóttal ízesített, serpenyőben sült csirkével készült könnyű szósz. Számos indiai étterem étlapján az egyik egészségesebb étel. A „ saag ” pandzsábi kifejezés, amelyet az összes zöld leveles készítményre használnak , amelyek spenótlevéllel, görögszéna levelekkel, mustárlevéllel vagy gallérlevéllel készülnek. Ez a receptúra egyébként sokféle elnevezéssel létezik szerte a világban, a saagwala mellett például úgy is nevezik, mint palak murgh, palak chicken, saag murgh vagy saag csirke. Mindegyik ugyanazt jelenti. A palak jelentése spenót, a murgh pedig csirke. A receptben is szereplő garam massala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül, a legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág. Ha esetleg nem kapunk a boltban, használjuk bátran külön is az olyan fűszereket, mint az őrölt kurkuma, római kömény, koriander, kardamom, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, stb. (pontos lista a hozzávalók között). A fűszereken kívül nincs szükség sok hozzávalóra, hiszen ennek a spenótos-csirkés currys ételelkészítéséhez minden egyéb alapanyaga bárhol és bárkinek elérhető. Tálaljuk naan-kenyérrel, raitával vagy basmati rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek