r
Nosalty Logó

Indiai-magyaros rizses csirke

Kiseszti
Indiai-magyaros rizses csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

609
Kalória
61.8g
Fehérje
57.2g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
301.3g
Víz
182.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 2432 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3888.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 2432 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A rizst kimérjük, megmossuk. Ugyanekkor kimérünk a rizshez mérten szűken kétszer annyihideg vizet.
  2. Kevés felhevítettolajon a rizstfehéredésig átpirítjuk, majd felengedjük azéppen csakkétszeres mennyiségű vízzel. Fűszerezzük (ízlés szerint, de bátran) curry-vel, ételízesítővel és chilivel. Egyszer átkeverjük, majd fedő alatt a legkisebb lángon hagyjuk főni, akkor már nem kevergetjük. Amikor úgy látjuk, a vizet elfőtte (de azért még gőzölög), elzárjuk a gázt, és a rizst félretéve,lefedve még kb. fél órát pihenni hagyjuk.
  3. A csirkemellet apró darabokra, kockákra vágjuk, a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymagerezdeketfinomra aprítjuk,a paprikát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot szintén. (Én a héjától-magjától is megszabadítom előtte.) A citrom héját lereszeljük, a levét iskifacsarva előkészítjük.
  4. 1-2 ek olajon nagy serpenyőben ezeket a hozzávalókat szépen sorban, kevergetve, figyelve, fedő alattösszepirítjuk. Először a hagymát tesszük oda, párszor átforgatjuk, majd hozzáadjuk a csirkehúst. Kb. 5 perc múlva a paprikát és a paradicsomot, újabb pár perc elteltével a fokhagymát is beletesszük. Amikor ezek már kellemesen összepirultak, csak akkor adjuk hozzá a magyaros fűszerkeveréket, átforgatjuk, hagyjuk picit összesülni, végül a citrom héja és leve kerül bele.
  5. Végső mozzanatként a megpuhult, elkészített csirkét és a félretett kész curry-s rizst összeforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Nagyon finom, és főként nagyon gyors, egyszerű hozzávalókkal készülő, mégis a citrommal kicsit megbolondított egytálétel, hamar az egyik kedvencemmé vált. Anikó húgom alkotása, egyesítve a curry és a magyaros fűszerkeverék külön-külön is szeretett ízeit.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...