r
Nosalty Logó

Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti

Évi néni
Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

247
Kalória
31.4g
Fehérje
6.7g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
170.9g
Víz
111.8g
Koleszterin
490.5mg
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    1939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    683.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 983 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1031 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. Kikeverjük a pácot: a vaj kivételével minden egyebet összekeverünk egy tálba.
  2. A csirkemelleket nagyobb, 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és elkeverjük a páccal, hogy az mindenütt érje. Ha van időnk, már előző nap kezdjük pácolni. Ha nincs, 20-30 perc is elég.
  3. A vajat forrósítsuk meg, és a csirkét pácostól tegyük bele, pároljuk 10 percig, míg a csirke megfő. Ha túl sűrű lenne, kevés húslevessel vagy joghurttal hígíthatjuk. Tálalásnál megszórhatjuk friss korianderlevéllel.
  4. Köretnek rizst kínálhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Gyakran készítek indiai ételeket, mert az egész család szereti ezt az illatos, izgalmasan ízgazdag konyhát. Próbálok minél több receptet összegyűjteni és elkészíteni. Úgy érzem, bármeddig kutakodom is, soha nem lehet a paletta teljes, hiszen ennek a hatalmas országnak minden szegletében más-másféleképpen készítik el, akárcsak ugyanazt az ételt. Minden családnak saját fűszerkeverékei vannak, aminek a titkát megőrzik, ettől lesz egyedi az étel, amit elkészítenek. Én sem szoktam egyformán elkészíteni ezeket a fogásokat. Gyakran befolyásol a hangulatom. Szimatolom, kóstolgatom, aztán egyszer csak elkészül. Ehhez a húsos fogáshoz naant sütöttem, - ami soha el nem maradhat, - ha indiait főzök, de sütöttem egy krumplis pakorát is. Ugyan az előétel, de köretnek is elfogyott nálunk.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek