r
Nosalty Logó

Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos sárgarépakrém-leves kenyérropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 200 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 798 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 200 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5222 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    3981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    36737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 798 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    697 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát karikára vágva az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Megsózzuk és borsozzuk. Pár percig pirítjuk, és hagyjuk, hogy aranyszínű levet eresszen.
  2. Felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint a frissen szedett rozmaringágról leszedett leveleket. (Én provence fűszerkeveréket is szoktam hozzá adni -1 kk-, hiszen ez ízvilágában nagyon passzol hozzá.) Hagyjuk, hogy a répa és a burgonya a fűszeres lében puhára főjön.
  3. Közben elkészítjük a kenyérropogóst. A kenyérszeleteket felkockázzuk, rácsorgatjuk az olívaolajat, kézzel átforgatjuk. Ezután meghintjük a sóval, és megszórjuk a legfontosabb hozzávalóval, az oregánóval (ettől finom illat lengi majd be a konyhát).
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  5. Ha a leves hozzávalói puhára főttek, botmixer segítségével simára turmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezután 2-3 percig forraljuk.
  6. Melegen tálaljuk, díszítésnek és az ízhatás kedvéért tökmagolajjal meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1210
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi könnyű, tavaszi vacsora vagy előétel. Ajánlott a levest "új" répából és frissen vágott rozmaringból elkészíteni. Ilyenekre szokás mondani: egyszerű, de nagyszerű (remélem, szerintetek is).

Hozzávalók

A leveshez

A kenyérropogóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek