Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonyás sárgarépa-krémleves

Édesburgonyás sárgarépa-krémleves
Édesburgonyás sárgarépa-krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem mindig az idényzöldségeket fogyasztani, az a legegészségesebb, télen viszont ez kihívás... a paradicsom, paprika mind íztelen, szóval főleg gyökérzöldségeken kell túlélnünk. Vacsorára, hogy a krumpli-répa-cékla kört megtörjem, egy édesburgonyás sárgarépa-krémlevest csináltam. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a burgonyát és a répát is felkockázzuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a burgonyát és a répát is. Fűszerezzük, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, ami elfedi, és hagyjuk főni (alaplé helyett víz is megteszi).
  3. Mikor a zöldségek megfőttek, mindent beleöntünk egy turmixba, és szépen leturmixoljuk. Visszatesszük a levest a tűzre, majd felöntjük a kókusztejjel, és kiforraljuk.
  4. Fűszeres pirított csicseriborsóval tálaltam, de bármilyen betét jó belé, akár krutonok, akár pirított szalonnakockák.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 622
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
édesburgonya 3 db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
mogyoróolaj 1 ek
curry por 6 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
fokhagymapor 1 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kókusztej 5 dl
zöldség alaplé 3 dl