Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karotta leves paleosan

Karotta leves paleosan
Karotta leves paleosan
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régóta érdekel a paleolit táplálkozás, de ahogy egyre többet foglalkozom vele, annál jobban érdekel ez az életmód.
A lényege, hogy semmiféle szénhidrátot és tejterméket - kivéve a kemény sajtok - ne vigyünk a szervezetünkbe, mert ezek okozzák a civilizációs betegségeket.
Igyekszem az ételeket ezen elvek alapján elkészíteni és egyre több receptet kipróbálni.
Na, de ne tessék megijedni, azért még "rendes" receptekkel is fogok jelentkezni, ugyanis nem akarok senkit téríteni:-D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paleós étel;-) Azért tessék kipróbálni, mert nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a sárgarépákat és a hagymát.
  2. A répát vágjuk karikára, a hagymát apró kockákra.
  3. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répákat. Együtt még egy kicsit dinszteljük, majd felengedjük vízzel. Fűszerezzük.
  4. Kb. 30-40 perc után (ha répa megfőtt) szedjünk ki néhány karikát, a többit botmixerrel turmixoljuk össze.
  5. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adjunk hozzá.
  6. A répakarikákat helyezzük vissza a levesünkbe, szórjuk meg egy kis szárított petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 743
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

deakanett

Mióta szakács: 2010.10.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karottakrémleves egyszerűen, egyszerű répakrémleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natura
natura Mon, 2013-09-02 15:36

Még nem paleózok, csak barátkozok vele. De mivel csak sárgarépa volt itthon, így megfőztem a levest. Nekem nagyon ízlett! Még biztosan többször is meg fogom csinálni! :)

mariann 63
mariann 63 Wed, 2013-05-22 13:22

16 hónapja paleozom, életem legjobb döntése volt.Sok nyavalyám a múlté vele, 20 leadott kilóm is.
Szerintem az mondjon véleményt a paleoról, aki kipróbálta legalább pár hónapig./utána már úgyse hagyja abba.) /Az égvilágon semmiről nem kell lemondanom, végre rendben van az életem.Ehetek sütit, kenyeret, jobbnál jobb húsokat, sokféle zöldséget, csak kicsit más alapanyagokból.Ezt idáig semelyik módszerrel nem tehettem meg.

bmbe
Bejja / bmbe Mon, 2011-09-05 08:43

Igaz, nem a recepthez tartozik, hanem az itt kialakult "vitához".. DE! tisztázni kellene valamit!
Sokan összetévesztik a lisztet és a kenyeret!
A liszt NEM kenyér... a kenyér nem egyenlő a búzával!!
Igen, készítettek, lepényt... pl a disznóparéjból is lehet "kenyeret" sütni. a disznóparéj, másnéven AMARANT (így már biztos finomabb, nem? :-)) az amarant-fehérje különösen gazdag lizinben (aminosav), amely összetevő a gabonafélékből és a kukoricából nagymértékben hiányzik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-06 20:02

"ami jó, az nem új, ami pedig új, az nem jó."
Üssetek agyon de ez egy egetrengető butaság! Szerintem! Rengeted új dolog van, ami jó.Ha nem lennének az új dolgok között jó dolgok is, akkor semmi sem változna. Ne felejtsük el, hogy anno maga a tea is új dolognak számított európában.......

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-10-06 17:39

kedves deakanett, a leves biztosan nagyon finom, hiszen minden hozzávalója külön-külön is az.
Nagyon szimpatikusnak találtam a "nem akarok senkit téríteni" megjegyzésedet, a mosolykát méginkább, és ez arra inspirált, hogy mutassak neked, illetve azoknak, akiket ez a téma foglalkoztat, egy érdekes írást paleolit témában:
http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2010/08/02/Ellensegunk_a_tej...
Egy biológusokból álló csapat blogján akadtam rá, szerintem érdemes rajta elgondolkodni, mielőtt lemondanánk, vagy szeretteinket lemondatnánk az élet számos finomságáról.
szeretettel: Anikó

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-10-06 19:14

Egyetértek, a leves biztosan finom. De azért csak óvatosan az ehhez hasonló gasztrohóbortokkal....
Mert ez egyenlőre valóban nem más. Tudományosan pedig végképp nem.
És kérlek, ne haragudj meg, de ezt szeretném idemásolni a fentebb írt cikkből (ami cikket nagyon melegen ajánlanék megfontolásra...)
"ami jó, az nem új, ami pedig új, az nem jó. Az egészséges életmód alappillérei továbbra is a mértékletesség és a rendszeres testmozgás maradnak. Ha pedig egy percig sem bírjuk valami jónevű táplálkozási szakértő bon mot-i nélkül és "szakszerű" eligazítás híján egy falat sem megy le a torkunkon, akkor még mindig ott van Michael Pollan örökbecsűje: "Együnk ennivalót. De ne sokat. És főként zöldségeket. [...] Ne együnk olyasmit, amit az ükanyánk nem ismert volna fel ennivalóként."
Én azért továbbra is kiváncsian várom ezeket az alkotásaidat! :-)
Üdv:
AzEszter

deakanett
deakanett / deakanett Wed, 2010-10-06 18:53

Kedves Anikó!
Köszönöm a linket, elolvastam. A szeretteimet sem "térítem" ;-)) szívesen készítek nekik "rendes" étkeket;-)Majd ha egyszer esetleg ők is így döntenek... Sok ételt viszont velem fogyasztanak, mert nem sokban különbözik a hagyományostól, az íze pedig ugyanolyan.
Azért köszönöm, aranyos vagy, hogy megvilágítottad a témát a másik oldalról is.
Üdvözlettel:Anett

erazs
erazs / erazs Wed, 2010-10-06 12:57

Én mindenképp ki fogom próbálni, köszi a receptet. Pont mostanában jutottam arra az elhatározásra, hogy tudatosabban kellene táplálkozni. Azért a recept nevéről nekem egyből a Kőleves mese ugrott be, nemrég olvastam a gyerekeknek :))))

deakanett
deakanett / deakanett Wed, 2010-10-06 18:47

...."- Mondja, vitéz uram, nem adná el ezt a követ? Sokszor az sincs, amit főz­zek, s ebből én milyen jó levest tudnék kotyvasztani"......:-))))

59
sárgarépa 5 db
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
víz 1.5 l