Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta sajtkrémes mázzal

Répatorta sajtkrémes mázzal
Répatorta sajtkrémes mázzal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű, tavaszi édességre vágytam - ez lett belőle :)

hozzávalók / 8 adag

Répatorta

Krémsajtos máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Répatorta

  1. A répát lereszeljük, egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával.
  2. A lereszelt répához adjuk a lisztet, a sütőport (esetleg egy kis szódabikarbónát), a fűszereket, a csokikat (nekem 1 tábla sima és fél tábla mogyorós étcsoki került bele) lereszelve ill. darabolva, és a többi hozzávalót is, majd összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük (nekem kapcsos 28 cm-es tortaformában ez kb. 40 perc volt).
  4. Ha megsült, kivesszük, és hűlni hagyjuk.

Krémsajtos máz

  1. A hozzávalókat egy tálba öntjük, és robotgéppel alaposan kikeverjük, hogy szép sima, egységes krémet kapjunk.
  2. Ha kihűlt a torta, bevonjuk a mázzal (jót tesz neki, ha legalább egy éjszakát pihen a hűtőben).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta, mázas répatorta, krémsajtos répatorta light verzió

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

817
sárgarépa 50 dkg
zabpehelyliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
dió 15 dkg
tojás 4 db
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
vaníliaaroma 1 ml
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
étcsokoládé 15 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 csipet
krémsajt 37 dkg
cukor 15 dkg
vaníliaaroma 2 ml
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 4 ek