r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes-mascarponés répatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorókrémes-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 5433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 295 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    494.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6271.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    6192 micro
  • β-karotin
    14788 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 5433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

  • 5 dkg dió (vagy marcipánrépácskák)

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, azaz a liszteket, a xilitet, a diót, sütőport és a reszelt répát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis cukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgákat kikeverjük az édesítővel, a reszelt citrom héjával és levével, fél narancs reszelt héjával és az olajjal vagy olvasztott (de már nem meleg) vajjal.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos masszával, majd hozzáadjuk a joghurtot is.
  5. Ha jól összekevertük, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze, és mehet a sütőbe. Tűpróba!
  6. Addig elkészítjük a krémet.Az összes hozzávalótegy tálba tesszük és jól összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Ha kész, mehet a hűtőbe, amíg a tészta készen nem lesz, és ki nem hűl.
  7. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, ésa krém felével megtöltjük. A másik felét szépen elosztjuk az oldalán és tetején, majd szépen kidíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4820
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Volt itthon egy adag mascarponém és házi mogyorókrémem. Ehhez szerettem volna valami nem édes sütit... és így jött a ötlet. Az alapanyagoknak használt liszteket házilag készítem. Darált mandulából lesz a mandulaliszt és a darált kókuszreszelékből a kókuszliszt, csak még kicsit jobban össze kell darálni őket. Nagyon hasznos, finom, egészséges, érdemes otthon kipróbálni. A mogyorókrém elkészítését innen a Nosalty oldalról vettem. Simán a pörkölt-sós mogyorót addig daráljuk, amíg krémes állagú nem lesz. Nem kell hozzá SEMMI! Tökéletesen elég a mogyoró olajtartalma a krémszerű állag eléréséhez. A sütit fogyokúrázók, candidások és paleolit diétát használók is fogyaszthatják. Én 24-es tortaformába készítettem, és olyan 3 cm magas lett a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek