Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta kandírozott répával

Répatorta kandírozott répával
Répatorta kandírozott répával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor megsütöttem már ezt a tortát, és mindig hamar elfogyott :-) Valami újat akartam kitalálni Húsvétra, és ezúttal kandírozott répával készítettem. A családomban vannak, akik nem szeretik a répát, és nehéz elhitetni velük, hogy ennek a sütinek nincs répa íze, de most sikerült megkóstoltatni velük, és nagy sikert aratott náluk is :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszolajat robotgéppel összedolgozzuk a xilittel, majd a felvert tojásokat lassan hozzáadjuk. A répát lereszeljük, és a dióval együtt hozzáadjuk a nedves részhez.
  2. A száraz részt alaposan összekeverjük (liszt, gyömbér, fahéj, szódabikarbóna, sütőpor, só). A lisztet hozzáadjuk a nedves részhez, és jól összekeverjük. 
  3. Sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.
  4. A máz hozzávalóit elkeverjük és a kihűlt tortára kenjük. Ha kicsit hígnak érezzük, ne ijedjünk meg, a hűtőben megdermed. 
  5. A kandírozáshoz felrakjuk a cukrot a vízzel, a gyömbérrel és a mézzel forrni. A répát vágjuk fel amilyen vékonyra tudjuk, kb. gyufaszál vastagságúra. Beletesszük a felforralt cukros vízbe, és 30 percig főzzük. Akkor lesz kész, ha a répa szálak üvegesedni látszanak. Ha kész, leszűrjük, és feldíszítjük vele a tortánkat.
  6. Pár órára hűtőben hagyjuk összeállni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 203
elküldve: 14
receptkönyvben: 259
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kandírozott répatorta, sárgarépatorta, répatorta vajkrémmel, húsvéti torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588
sárgarépa 2 db
tojás 3 db
xilit 10 dkg
kókuszolaj 1 dl
dió 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1.5 kávéskanál
szódabikarbóna 1.5 kávéskanál
gyömbér 1.5 teáskanál
fahéj 1.5 kávéskanál
1 csipet
mascarpone 25 dkg
xilit 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
sárgarépa 1 db
cukor 1 bögre
víz 4 dl
méz 4 teáskanál
gyömbér 1 kk