r
Nosalty Logó

Répatorta narancsos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonika
Répatorta narancsos sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 5819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    14779 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 5819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

  1. A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat vegyítjük: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, illetve a sót és a fahéjat.
  3. A két keveréket alaposan elkeverjük, majd belekerül a reszelt répa.
  4. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük.
  5. Ha kész, kiborítjuk a formából, és hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a maradékkal, pedig bevonjuk a tortát kívülről.
  6. A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a megmosott narancs reszelt héját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13177
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nonika 5 recept

Ezt a tortát Amerikában ettem először, amikor még pici voltam. Aztán eltelt egy kis idő, felcseperedtem, eszembe jutott ez az isteni torta, és folyamatosan kerestem répatortás recepteket. Nálam az egyik legfontosabb szempont a krém volt, mert Amerikában az ilyen krémek csak Philadelphia krémsajtból készülnek, és nem mascarpone-ból, és a lényeg, hogy legyen benne valamilyen gyümi héja és cukor. Valamint a tésztában barna cukor legyen és ez a sok fincsi fűszer. Én, amikor ezt megsütöttem, ennek állt az íze legközelebb ahhoz, amit Amerikában ettem! Azóta a barátnőim is imádják, pedig amikor először meghallották, hogy répatorta fújjjj, milyen már az? Répa ízű süti, fújjjj! Azóta folyamatosan koldulnak egy kis répatortáért. :) Ez egy könnyű édesség, nem tömény, nem édes. Egyszerűen csak jó! Ha letelt a sütési idő, és úgy érezzük, hogy a közepe remegős, akkor is vegyük ki, mert ahogy hűl, majd szilárdul picit.

Hozzávalók

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek