Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos répatorta

Citromos répatorta
Citromos répatorta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét közeledtével egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet, ami szerintem egyszerűen tökéletes! Nem túl édes, sőt a citromos krémmel kifejezetten frissítő, ajánlom mindenkinek, mert nem csak finom, hanem nagyon egyszerű is!

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Először is 150 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a tojást, az olajat és a reszelt répát is hozzáadjuk.
  3. Alaposan elkeverjük, majd egy kivajazott és kilisztezett, csatos tortaformába öntjük. (Lehet cupcake-nek is megcsinálni, akkor muffin formában kell sütni, körülbelül fele annyi ideig.)
  4. Ha a sütő felmelegedett, 150 fokon 40 percig sütjük, fél óránál ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A krémhez

  1. Amíg sül a tortánk, a krémet robotgéppel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Ha a torta megsült, rácsra tesszük, és teljesen hagyjuk kihűlni. Ezután rákanalazzuk a krémet, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 642
elküldve: 9
receptkönyvben: 131
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Rosemary

Mióta szakács: 2010.06.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta citromos krémmel, citromos-mascarponekrémmel töltött répatorta, mascarponekrémes répatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Faragoné Sulyovszki Beáta
Faragoné Sulyovszki Beáta Thu, 2017-01-19 21:53

Ma csináltam meg ezt a tortát és valami brutál finom lett!!:))jól el is tettem a receptet a kis könyvecskémbe még jó sokszor megfogom csinálni,mindenkinek izlett a családban!

k.hitti
K_hikki / k.hitti Thu, 2016-10-13 11:28

Elkészítettem egy kevés holland kakaóporral megspékelve, fondant répákkal a tetején és nagyon finom lett! Tökéletes az állaga, szépen átsült 35 p alatt. Köszönöm a receptet! :)

szorsee
szorsee Fri, 2014-08-01 22:02

Elkeszitettem ezt a valtozatot, mert nekem ez tunt a legegyszerubbnek. En egy kicsivel kevesebb cukrot tettem bele (igy is eleg volt boven), es legkozelebb talan maradek csokit is dobok bele, meg kevesebb cukor mellett. Szerintem az elkeszitesi idot elirtad, mert nagyon gyorsan megvan... Vagy a vasarlast es a mosogatast is beleszamoltad? Mert akkor stimmel :) Koszonom a receptet!

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Sat, 2014-09-06 15:17

Kedves szorsee:)
Örülök, hogy tetszett a recept, meg annak is, hogy finom lett:)
Valoban az előkészület 20 perc, nem 60, amint tudom, kijavítom:)

637
finomliszt 180 g
1 csipet
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
cukor 200 g
sárgarépa 300 g
dió 75 g
mascarpone 250 g
vaj 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 100 g
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert