r
Nosalty Logó

Rántott patisszon remulád mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Rántott patisszon remulád mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 1207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5595 micro
Összesen 1207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    2214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1196 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8098 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22380 micro
Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Rántott patisszon

Remulád mártás

Elkészítés

Rántott patisszon

  1. A patisszont megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. (Akinek van más, bevált módszere a patisszonpucolásra, nyugodtan készítse úgy!)
  2. A szeleteket besózzuk, és hagyjuk 20-30 percet állni - ez azért szükséges, hogy a sónak legyen ideje megpuhítani a patisszon húsát. Egy kevés levet is fog engedni, ettől ne ijedjünk meg. Ez idő alatt elkészítjük a remuládot.
  3. A panírhoz külön tálakban előkészítjük a kukoricalisztet, a felvert tojásokat és a durvára darált panko morzsát. Egyesével bepanírozzuk a patisszon-szeleteket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk őket.
  4. Bő, előmelegített (forró) olajban aranybarnára sütjük a patisszonszeleteket. Amikor készek, papírtöltőre szedjük, és hagyjuk picit hűlni őket.
  5. A kész, behűtött remuláddal tálaljuk!

Remulád mártás

  1. Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz jó, enyhén darabos a mártás állaga.
  2. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21414
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott patisszon remulád mártással
Gerzsenyi Flóra 374 recept

Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeket a hamis pontypatkókat. Patisszont ilyenkor, ősz elején még épp tudunk fogyasztani, és érdemes is kihasználni az alkalmat, és minél gyakrabban készíteni, mert utána jön az egyévnyi vágyakozás! Ehetjük magában, hidegen-melegen, körettel vagy mártogatóssal - mi most egy tartalmas, zöldfűszeres remuláddal találtuk. Az elkészítési idő töredéke alatt elfogyott mind, ami csak egyet jelenthet: irány patisszont vásárolni, mert ezt a receptet imádni fogjátok!

Hozzávalók

Rántott patisszon

Remulád mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?