Nosalty Logó

Rántott patisszon remulád mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 1207 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 4823 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Rántott patisszon

Remulád mártás

Összesen 123 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5595 micro
Összesen 1207 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    2214 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1196 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8098 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22380 micro
Összesen 4823 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 123 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rántott patisszon

Remulád mártás

Elkészítés

Rántott patisszon

  1. A patisszont megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. (Akinek van más, bevált módszere a patisszonpucolásra, nyugodtan készítse úgy!)
  2. A szeleteket besózzuk, és hagyjuk 20-30 percet állni - ez azért szükséges, hogy a sónak legyen ideje megpuhítani a patisszon húsát. Egy kevés levet is fog engedni, ettől ne ijedjünk meg. Ez idő alatt elkészítjük a remuládot.
  3. A panírhoz külön tálakban előkészítjük a kukoricalisztet, a felvert tojásokat és a durvára darált panko morzsát. Egyesével bepanírozzuk a patisszon-szeleteket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk őket.
  4. Bő, előmelegített (forró) olajban aranybarnára sütjük a patisszonszeleteket. Amikor készek, papírtöltőre szedjük, és hagyjuk picit hűlni őket.
  5. A kész, behűtött remuláddal tálaljuk!

Remulád mártás

  1. Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz jó, enyhén darabos a mártás állaga.
  2. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • elkészítettem: 30 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2020. September 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeket a hamis pontypatkókat. Patisszont ilyenkor, ősz elején még épp tudunk fogyasztani, és érdemes is kihasználni az alkalmat, és minél gyakrabban készíteni, mert utána jön az egyévnyi vágyakozás! Ehetjük magában, hidegen-melegen, körettel vagy mártogatóssal - mi most egy tartalmas, zöldfűszeres remuláddal találtuk. Az elkészítési idő töredéke alatt elfogyott mind, ami csak egyet jelenthet: irány patisszont vásárolni, mert ezt a receptet imádni fogjátok!

Hozzászólások

Hozzávalók

Rántott patisszon

Remulád mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek